Projekt „Nezavisni mehanizam nadzora zaštite temeljnih prava u postupanju policijskih službenika MUP-a u području zaštite granice, nezakonitih migracija i međunarodne zaštite“

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/EU/eufondovi.jpg

Ukupna vrijednost projekta iznosi 345.000,00 EUR, od čega će se 90% ukupnih opravdanih troškova projekta sufinancirati sredstvima Fonda za integrirano upravljanje granicama – Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike, a 10% iz državnog proračuna Republike Hrvatske

Dana 6. prosinca 2022. godine Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije i Ministarstvo unutarnjih poslova sklopili su Sporazum o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Nezavisni mehanizam nadzora zaštite temeljnih prava u postupanju policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova u području zaštite granice, nezakonitih migracija i međunarodne zaštite“ u okviru Fonda za integrirano upravljanje granicama – Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike.

Također, dana 9. svibnja 2023. godine u vezi navedenog projekta je sklopljen Dodatak Sporazumu, a dana 1. lipnja 2023. godine i Drugi dodatak Sporazumu.

Svrha ovog projekta je provedba Nezavisnog mehanizma nadzora zaštite temeljnih ljudskih prava promatranjem postupanja policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova u području zaštite granice, nezakonitih migracija i međunarodne zaštite.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 345.000,00 EUR, od čega će se 90% ukupnih opravdanih troškova projekta sufinancirati sredstvima Fonda za integrirano upravljanje granicama – Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike, a 10% opravdanih troškova projekta sufinancirat će se iz državnog proračuna Republike Hrvatske.



Pisane vijesti | Projekti