Završena akcija ROADPOL – Dani sigurnosti u prometu

Na „Dan bez poginulih u prometu“ u Republici Hrvatskoj nije bilo smrtno stradalih osoba na prometnicama 

FOTO: MUP RH

Ovogodišnji Dani sigurnosti u prometu, u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, održali su se od 16. do 22. rujna pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“.

U tom razdoblju na području Republike Hrvatske provodile su se brojne preventivno-represivne aktivnosti s ciljem smanjenja broja smrtno stradalih osoba u prometu.

Dan bez poginulih u prometu obilježava se 17. rujna. Od početka trajanja akcije, u protekle četiri godine, na taj dan poginule su ukupno 52 osobe. Osam država članica nisu izgubile niti jedan život tijekom provedbe kampanje od 2016. do 2019. godine. U Republici Hrvatskoj u prometnim nesrećama tog dana smrtno su stradale dvije osobe.

No, 17. rujna 2020. godine, na hrvatskim prometnicama nije bilo smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama, čime je cilj Dana bez poginulih u prometu u potpunosti ostvaren.

Tijekom akcije, policijski službenici su preventivno i represivno postupali prema svim sudionicima u prometu, a posebna pozornost bila je usmjerena na prekomjernu brzinu, vožnju pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenju mobitela u vožnji.

Slične aktivnosti u prometu provodit će se i dalje, a ovom kampanjom još se jednom apeliralo na sve sudionike u prometu, osobito na vozače, da budu odgovorni i dosljedni u poštivanju svih propisa kako bi se ostvarila veća razina sigurnosti u prometu.

Ostanite živi i spasite živote drugih!

Uz vašu pomoć neka svaki dan bude Dan bez poginulih u prometu!


Pisane vijesti | Projekti | Promet i vozila