Prethodna procjena za Zakon o policiji

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/policija20.jpg

Ministarstvo unutarnjih poslova pristupilo je izradi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji te je u tijeku postupak prethodne procjene učinaka propisa za navedeni Zakon.

Sukladno preporukama Vlade Republike Hrvatske, za zakone koji nisu sadržani u godišnjem planu normativnih aktivnosti, a čije se donošenje predloži tijekom godine, potrebno je provesti postupak prethodne procjene učinaka propisa te, u svrhu informiranja javnosti, na mrežnim stranicama stručnog nositelja objaviti obrazac prethodne procjene i teze.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću provodi se od 3. do 17. studenog 2014. godine.

U tom razdoblju svoje prijedloge i komentare možete dostaviti na adresu elektroničke pošte: savjetovanje@mup.hr ili putem pošte na adresu: Ministarstvo unutarnjih poslova, Ulica grada Vukovara 33, 10 000 Zagreb, putem obrasca za sudjelovanje koji možete preuzeti ovdje.

Po završetku procesa savjetovanja, svi pristigli komentari, primjedbe i prijedlozi bit će objavljeni na mrežnim stranicama Ministarstva, uz obrazloženja za one koji eventualno neće biti prihvaćeni o tome zašto nisu prihvaćeni.

Preuzmite dokumente: