21.rujna- EUROPSKI DAN BEZ POGINULIH U PROMETU

Photo PU_SK/slike/PU/Dan bez poginulih u prometu logo.jpg

foto: ilustracija

Sutra, 21. rujna na inicijativu TISPOL-a- mreže prometnih policija država Europe i ove godine se organizira provodi Projekt EDWARD- „Europski dan bez poginulih osoba u prometu-21.09.2017.g“, shodno čemu ćemo na taj dan na našem području pojačati preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, temeljem naših statističkih pokazatelja, uz korištenje maksimalnog broja policijskih službenika i tehnike.

Pojačane aktivnosti, će se provoditi na svim otvorenim cestama i cestama u naseljima na području cijele Županije šibensko-kninske, stoga pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i da ne koriste mobitele tijekom vožnje, a sve kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće.

Osim toga  apeliramo na građane da putem linka na web stranici Policijske uprave šibensko kninske „PODRŽITE PROJEKT EDWARD“  popunjavanjem prisege o poželjnom ponašanju svih sudionika u prometu podrže Projekt EDWARD- Europski dan bez poginulih u prometu – 21. rujna 2017.g, i tako doprinesu sigurnosti u cestovnom prometu.