Održana ll.komponenta "Zdrav za 5" u Čistoj Velikoj

Photo PU_SK/slike/PU/CISTA VELIKIA zdrav za 5/naslov.jpg

Danas 15.svibnja u vremenu od 9 – 10.30 sati u Osnovnoj školi Čista Velika , provela se II. komponenta preventivnog Projekta “Zdrav za 5“, odnosno jednodnevno prigodno događanje, koje je imalo za cilj podizanje svijesti o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode, promovirajući ujedno ciljeve cjelokupnog projekta pod geslom“ Reci NE alkoholu! reci NE drogama! Reci NE igrama na sreću!- Živi zdravo, budi zdrav-jer čist okoliš je zdrava budućnost“.

Cjelokupni program započeo je predstavljanjem projekta od straneSanje Baljkas- policijske službenice za nadzor i planiranje prevencije.

Također su istoj skupini učenika od  strane Tanje Gusić Dobra –viša savjetnica za zaštitu okoliša, Ureda za zaštitu prirode i okoliša Šibensko-kninske županije, održano  predavanje o prevenciji zaštite okoliša i prirode.

Po završetku predavanja, u dvorištu škole policijski službenik Odjela za droge Vjekoslav Burazer učenicima je  demonstrirao rad službenog psa za detekciju droge, nakon čega su učenici sudjelovali u praktičnom djelu nastave, odnosno radionici koja je obuhvaćala korištenje reciklabilnih materijala.