Održan Dan otvorenih vrata za zanimanje policajac/policajka

Photo PU_SK/slike/PU/dan otvorenih vrata 06 03 2018/dan ov naslov.jpg

Danas se u Srednjoj industrijsko-obrtničkoj školi u Šibeniku  u cilju informiranja mladih (u dobnoj skupini do 28 godina života) o uvjetima za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2018/2019. godinu, održao Dan otvorenih vrata koji je ujedno  jedan od načina  promoviranja rada Srednje policijske škole „Josip Jović“ koja djeluje u sklopu Policijske akademije u Zagrebu.

Na konferenciji za medije koja je danas održana u prostorijama  škole  su sudjelovali  Dubravko Novak, načelnik Policijske akademije, Ivica Kostanić , načelnik PU šibensko-kninske  i Renata Odeljan, voditeljica Policijske škole „Josip Jović“.

foto: PU šibensko-kninska

U sportskoj dvorani škole  su  postavljeni  info pultevi s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu, te su se građani od 11 do 13 sati mogli upoznati sa svim segmentima rada i rodovima policije (interventna policija, temeljna, kriminalistička, prometna, granična i pomorska policija i prevencija).

Također je  izvedena  pokazna vježba koja je uključivala borilačke vještine i vještine rukovanja oružjem, u kojoj su sudjelovali policijski službenici Interventne jedinice policije i  protueksplozijske zaštite, te je demonstriran rad policijskog psa za detekciju eksploziva,  a koji su  nakon vježbe nagrađeni pljeskom zainteresiranih srednjoškolaca koji su se danas u velikom broju odazvali. Osim što su razgledali opremu i pogledali pokazne vježbe, veliki dio njih se zadržao u razgovoru s policijskim službenicama i službenicima, tako da je Dan otvorenih vrata  bio prigoda za druženje  policije s mladima i svim zainteresiranim građanima.

Učenici su imali priliku testirati tjelesne sposobnosti potrebne za upis u policijsku školu.

Također, u sklopu Dana otvorenih vrata je bio izložen i dio postava Muzeja policije, tako da su svi zainteresirani  mogli razgledati dio povijesti hrvatske policije koji se čuva u Muzeju policije u sklopu Policijske akademije.

Dani otvorenih vrata dio su promotivnih aktivnosti i jedan od načina da građanima i zainteresiranim kandidatima približimo rad policije, te ih potaknemo da policiju izaberu za svoj životni poziv.

Konačno, ukoliko ste završili srednju školu u četverogodišnjem trajanju, hrvatski ste državljanin/državljanka, mlađi ste od 28 godina i imate želju postati policajac/policajka, danas ste   mogli dobiti sve potrebne informacije o radu i životu policajaca, te o uvjetima za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajka/policajac. Sve informacije možete doznati i na službenim internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova (www.mup.hr), ali i praćenjem Facebook profila Policijske akademije  MUP RH www.facebook.com/policijska.akademija.mup.rh