Analiza provedene akcije u prometu u dane vikenda

Photo PU_SK/slike/vijesti/brzina.jpg

Tijekom provedene akcije u prometu u dane vikenda 9./10 veljače (petak/subotu) i 10./11. veljače (subotu/nedjelju), na našem područjukada su provedene pojačane aktivnosti  

Tijekom provedene akcije u prometu u dane vikenda 9./10 veljače (petak/subotu) i 10./11. veljače (subotu/nedjelju), na našem područjukada su provedene pojačane aktivnosti usmjerene prioritetno na sprječavanje i sankcioniranje takozvanih- „četiri glavne ubojice u prometu“, je  kontrolirano je 358vozila, kojom prilikom je utvrđeno161prekršaj,od kojih 54 prekršaja nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 6 prekršaja zbog nepodvrgavanja preliminarnom ispitivanju prisutnosti droga u organizmu, 34 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa i 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela. Ovom prilikom je utvrđeno još 13 prekršaja iz prometa i 40 ostalih prekršaja.

 Tijekom ove akcije, u petak, 9. veljače oko 21,05 sati u Šibeniku je 27-godišnjak  zatečen da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Renault, šibenskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija od  1,82 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjena, a protiv njega je podnijet Optužni prijedlog

Prema statističkim pokazateljima, u vrijeme ove pojačane akcije na našem području  se dogodilo 8 prometnih nesreća od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama 1 osoba je teže, a 2 osobe lakše ozlijeđene.

 Akcija tijekom ovog vikenda je dala pozitivne rezultate ako se uzme u obzir broj kontroliranih vozila i broj utvrđenih prekršaja u odnosu te iste statističke pokazatelje u tijekom akcije vikend ranije, a posebno u odnosu na znatno manji broj zabilježenih prekršaja. Ovi statistički pokazatelji upućuju na činjenicu da ove akcije i njihovo najavljivanje putem Vaših medija daju pozitivne rezultate u prometu na našem području. Stoga Vas  pozivamo da i nadalje putem svojih medija opetovano upozoravate vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a čime značajno doprinose osobnoj i sigurnosti, kao i sigurnosti svih drugih sudionika u prometu.