Pojačane aktivnosti u prometu- najava

Photo PU_SK/slike/vijesti/palica01.jpg

Radi podizanja razine sigurnosti u prometu, posebno u odnosu na smanjenje broja i posljedica prometnih nesreća koje uzrokuju alkoholizirani vozači, a sukladno našem Planu preventivnog i represivnog postupanja u cestovnom prometu za ovu godinu, u noći 28./29. travnja (subota/nedjelja) u vremenu od 22,30 do 5 sati, na našem području će se provesti ciljana akcija usmjerena na 

foto: ilustracija

Radi podizanja razine sigurnosti u prometu, posebno u odnosu na smanjenje broja i posljedica prometnih nesreća koje uzrokuju alkoholizirani vozači, a sukladno našem Planu preventivnog i represivnog postupanja u cestovnom prometu za ovu godinu, u noći 28./29.travnja (subota/nedjelja) u vremenu od 22,30 do5 sati, na našem području će se provesti ciljana akcija usmjerena na kontrolu alkoholiziranosti vozača i na kontrolu mladih vozača.

Osim ove akcije, povodom početka sezone intenzivnije vožnje motocikla i mopeda i negativnog trenda stradavanja vozača te kategorije, sukladno istom Planuu ponedjeljak, 30. travnja u vremenu od 11 do 17 satina našem području će se provesti i preventivno-represivna akcija usmjerena na suzbijanjeprekršaja vozača mopeda i motocikla.

U nadzor prometa tijekom ovog vremena će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički,  ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja mopeda i motocikla, kao i prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. 

Pozivamo i upozoravamo vozače da prije i u vrijeme vožnje ne konzumiraju alkoholna pića, te poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a čime značajno doprinose osobnoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, jer iz statističkih pokazatelja za protekla tri proizlazi da su alkoholizirani vozači na našem području skrivili 11 prometne nesreće, od kojih 1 s poginulom osobom i 5 s ozlijeđenim osobama i 5 prometne nesreće s materijalnom štetom. . Mladi vozači pod utjecajem alkohola su skrivili 2 prometne nesreće s materijalnom štetom, a u istom razdoblju se na našem području dogodilo 7 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali mopedisti i motocilkisti, kada ih 6 ozlijeđeno, od kojih 5 teže i 1 lakše.