Obilježena deseta godišnjica kornatske tragedije

Photo PU_SK/slike/PU/KORNATI 2017/KORNATI naslov.jpg

foto: PU šibensko-kninska

Danas je na otoku Velikom Kornatu obilježena deseta godišnjica  tragičnog smrtnog stradavanja u požaru i od posljedica požara dvanaest vatrogasaca iz Vodica, Tisnog i Šibenika i to: Dina Klarića, Ivice Crvelina, Ivana Marinovića, Marka Stančića, Gabrijela Skočića ,Hrvoja Strikomana,Tomislava Crvelina, Ante Crvelina, Josipa Lučića, Karla Ševerdije, Marinka Kneževića i  Ante Juričev-Mikulina, dok je jedini preživjeli vatrogasac Frane Lučić.

I ove godine su u njihov spomen dužnu počast odali državni dužnosnici i to predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica OSRH gđa. Kolinda Grabar-Kitarović,  ministar obrane Republike Hrvatske i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske g. Damir Krstičević, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora g. Ante Sanader, pomoćnik ministra unutarnjih poslova i izaslanik ministra g. Damir Trut, general zbora i načelnik Glavnog stožera OSRH g. Mirko Šundov, županijski i općinski čelnici, predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Vatrogasnih zajednica, prijatelji kolege i obitelji  stradalih vatrogasaca koji su položili vijence i zapalili svijeće na mjestu njihovog stradavanja.

U kapelici Svetog Florijana sazidanoj u njihov spomen, a u neposrednoj blizini dvanaest monumentalnih križeva sazidanih u znak sjećanja danas je održana i sveta misa koju je predvodio mons. Tomislav Rogić, biskup Šibenske biskupije.