Tjedna analiza prometa

Photo PU_SK/slike/vijesti/policajac_autocesta01.jpg

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 19. do 25.ožujka na našem području se dogodilo 13 prometnih nesreća, 2 prometne nesreće s ozlijeđenom osobom u kojima su 3 osobe lakše ozlijeđene i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom.          

foto: ilustracija

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometuu proteklom tjednu, odnosno u vremenu od19. do 25.ožujka na našem području se dogodilo 13 prometnih nesreća, 2 prometne nesreće s ozlijeđenom osobom u kojima su 3 osobe lakše ozlijeđene i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 9 se dogodilona području Šibenika i to, 7 s materijalnom štetom i 2 prometnenesreće s ozlijeđenom osobom u kojoj su 3 osobe lakše ozlijeđena. Na području Drniša su evidentirane 2 prometne nesreće s materijalnom štetom, dok su na području Knina zabilježene 2 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila 10, nepoštivanje prednosti prolaska 3 , a pregledom događanja prometnih nesreća po satima, ove prometne nesreće su se dogodile u vremenima od 08,00-10,00 sati - 7, 10,00-12,00 sati – 5, 12,00-14,00 sati – 1.  Nadalje, gledano prema danima u tjednu ove prometne nesreće najčešće su se događale nedjelja 6,petak 6, utorak 1.

U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno je poduzeto 350 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (123), sigurnosni pojas (62), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (23), nepropisno uključivanje isključivanje (22), nepodvrgavanje preliminarnom ispitivanju prisutnosti droga u organizmu (4), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (4), i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 40 vozača  i 12 vozila.

Osim toga 24. ožujka oko 3,25 sat u Šibeniku je 23 -godišnji vozač zatečen dau alkoholiziranom stanju upravlja osobnim automobilomOpel, šibenskih registracijskih oznaka kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 1,78 g/kg alkohola u organizmu. Protiv vozača je podnijet Optužni prijedlog.

Nadalje, 21. ožujka na D33 (Pakovo selo) je zabilježena najveća brzina kretanja od 165 km/h 40-godišnjeg vozača osobnog automobila BMW, šibenskih registracijskih oznaka. Vozaču je putem Prekršajnog naloga naplaćena novčana kazna.