Stanje u prometu- tjedna analiza

Photo PU_SK/slike/vijesti/prometni policajac/prometni_policajac05.JPG

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 1.do 8. svibnja na našem se području su se dogodile 24 prometne nesreće,1 prometna nesreća s poginulim osobama u kojoj je 1 osoba smrtno stradala, 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osoba lakše i 1 teže ozlijeđena i 19 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

foto: ilustracija

Prema statističkim pokazateljima ucestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 1.do 8. svibnja na našem se području su se dogodile 24 prometnenesreće,1 prometna nesreća s poginulim osobama u kojoj je 1 osoba smrtno stradala, 4prometnenesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osoba lakše i 1 teže ozlijeđena i 19prometnihnesreća s materijalnom štetom.

Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 17se dogodilo na području Šibenika i to 15 s materijalnom štetom i 2 s ozlijeđenom osobom u kojima su 2 osobe lakše i 1 teže ozlijeđena.Na području Knina su evidentirane 3 prometne nesreće s materijalnom štetom, dok su na području Drniša evidentirane 4 prometne nesreće, 1 prometna nesreća s 1 smrtno stradalom osobom, 2 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe lakše ozlijeđene i 1 prometna nesreća s materijalnom štetom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila 18, nepoštivanje prednosti prolaska  3 , nepropisno kretanje po kolniku 3, i tako dalje, a pregledom događanja prometnih nesreća po satima, ove prometne nesreće su se dogodile u vremenima od 08,00-10,00 sati -13, 10,00-12,00 sati – 5, 12,00-14,00 sati – 6.  Nadalje, gledano prema danima u tjednu ove prometne nesreće najčešće su se događale nedjelja 6 ,subota 5, četvrtak  i petak 4, srijeda 3, utorak 2.

U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno poduzeto 385 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (245), sigurnosni pojas (59), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (10), nepropisno uključivanje i isključivanje (9), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (4), i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 7 vozača  i 4 vozila.

Nadalje, 2. Svibnja oko 9,45 sati na A1 Pirovac zabilježena najveća brzina kretanja od 214,4 km/h od strane 45-godišnjeg poljskog državljanina, koji je tom prilikom upravljao osobnim automobilom Audi, poljskih registracijskih oznaka. Tom prilikom vozaču je izdan prekršajni nalog.