TISPOL- najava pojačanih aktivnosti u prometu

Photo PU_SK/slike/PPrP/promet-prevencija.jpg

Po Planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije-TISPOL-a na području država Europske unije, a shodno tome i na našem području, u vremenu od danas, 11. do 17. prosinca (nedjelja) provoditi nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga.

foto: ilustracija

Po Planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije-TISPOL-ana području država Europske unije, a shodno tome i na našem području, u vremenu od danas, 11. do 17. prosinca (nedjelja) provoditi nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga.

U nadzor prometa u ove dane će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.  Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički,  ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i a prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. 

Pozivamo i ujedno upozoravamo vozače da prije i u vrijeme vožnje ne konzumiraju alkoholna pića, te poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a čime značajno doprinose osobnoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, jer iz statističkih pokazatelja od početka ove godine proizlazi da su alkoholizirani vozači na našem području skrivili 82 prometne nesreće, od kojih 4  s poginulom osobom, 35 s ozlijeđenim osobama i 43 prometne nesreće s materijalnom štetom, dok su mladi vozači pod utjecajem alkohola prouzročili 20 prometnih nesreća, od kojih 3 s poginulim osobama i 4 s ozlijeđenim osobama i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom.