Natjecanje u vožnji bicikla za djecu viših razreda osnovnih škola

Photo PU_SK/slike/vijesti/bicikl.jpg

Pod pokroviteljstvom Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijske uprave šibensko-kninska u sklopu „Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011-2020“ i uz veliku pomoć biciklističkog kluba „Faust Vančić“ iz Šibenika, u subotu, 19. studenog   

foto: ilustracija

Pod pokroviteljstvom Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijske uprave šibensko-kninska u sklopu „Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011-2020“ i uz veliku pomoć biciklističkog kluba „Faust Vančić“ iz Šibenika, u subotu, 19. studenog 8-12 sati na gradskom parkingu kod osnovne škole „Jurja Šižgorića“ ispred igrališta Dražena Petrovića u natkrivenom prostoru će se održati biciklističko natjecanje spretnosti u vožnji bicikla, djece uzrasta od V do VIII razreda svih osnovnih škola na našem području, a u slučaju vremenskih neprilika natjecanje se odgađa za dan 26. studenog.

Cilj ove preventivne akcije je educirati djecu kako sigurno sudjelovati u prometu pri vožnji  biciklom,  a svi oni koji u natjecanju u spretnosti vožnje bicikla, polože test na poligonu i pokažu zavidnu spretnost očekuju vrijedne nagrade, i to nove bicikle, kacige, svjetla za bicikle i drugo.

Na nužnost kontinuirane edukacije djece u prometu upućuju i naši statistički pokazatelji u proteklih deset mjeseci ove godine kada je na našem području u prometu  ozlijeđeno ukupno 45 djece do 14 godina, od kojih je njih 9 teže, a 36 djece je lakše ozlijeđeno. Od ukupnog broja ozlijeđene djece, njih 8 su ozlijeđeni kao vozači bicikla, 2 teže i 6 lakše, 13 kao pješaci, 5 teže i 8 lakše, dok su 24 djece ozlijeđeni kao putnici u vozilu,  2 teže i 22 lakše ozlijeđenih.

Pozivamo djecu ovog uzrasta da se u što većem broju prijave na ovo natjecanje na igralištu OŠ „Jurja Dalmatinaca“ u Crnici, gdje će im, osim poligona, biti osigurani bicikli i potrebna oprema.