Nogometna utakmica- priopćenje

Prije početka nogometne utakmice 1/8 finala Hrvatskog nogometnog kupa između HNK „Šibenik s.d.d.“ i HNK „Hajduk s.d.d.“ , na kojoj je bilo oko 3 800 navijača, 25.listopada oko 15.30 sati u Šibeniku, u starom dijelu grada na nekoliko mjesta, je došlo do sukoba između većeg broja navijača navijačkih skupina Torcide i Funcuta.

Prilikom ovog postupanja  je u prostorije šibenske policije privedeno ukupno 76 navijača, od kojih 61 navijač navijačke skupine  Torcida i 15 navijača navijačke skupine Funcuti, od kojih je jedan ozlijeđen.

Naknadno je privedeno još 10 navijača navijačke skupine Torcide, tako da je  ukupno privedeno 86 navijača, od kojih 71 navijača Torcide i 15 navijača Funcuta.

Za vrijeme nogometne utakmice na stadionu je zapaljeno osam baklji i jedan transparent.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je ukupno 12 osoba starosti od 18 do 35 godina osumnjičeno za prekršaj iz članka 4 Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, dok je od 21-godišnjak osumnjičen za prekršaj iz članka 3 Zakona o sprečavanju zlouporabe opojnih droga. Od ukupnog broja osumnjičenih njih 9 su pripadnici navijačke skupine Torcida, a ostalih 4 su pripadnici navijačke skupine Funcuti.

Protiv njih će biti podnijeti Optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu.

Prilikom jučerašnjeg sukoba navijača oko 15,30 sati u Šibeniku, dvojica navijača navijačke skupine Funcuti su ozlijeđena, od kojih je 43-godišnjak zadobio teške tjelesne ozlijede, zbog kojih je zadržan na daljnje liječenju u Općoj bolnici Šibenik, a 32-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Na ove okolnosti se provodi kriminalističko istraživanje nad 58 navijača navijačke skupine Torcida, koji su osumnjičeni za kazneno djelo iz članka 31 a Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.