Obilježen Dan policije

Photo PU_SK/slike/PU/dan policije 2016/dan policije  naslov.jpg

foto: PU šibensko-kninska

Danas, 27.rujna je u Policijskoj upravi obilježen Dan policije i blagdan Sv. Mihovila polaganjem vijenca na Spomen ploču smrtno stradalim policijskim  službenicima, te potom u  i u Spomen parku poginulih pripadnika Specijalne jedinice policije „Jastrebovi“ u sjedištu Policijske uprave u Mandalini.,

Vijenci su od strane predstavnika ove Policijske uprave, kao i obitelji, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vojske, policije, te lokalnih čelnika položeni i  na središnji Spomen križ na gradskom groblju Kvanj.

Za sve stradale i poginule policijske službenike je služena  sveta misa zadušnica u katedrali Svetog Jakova u Šibeniku.

 Obilježavanje ovog dana je završeno  uz prigodni program i druženje u sjedištu Policijske uprave u Mandalini.  Ovom prilikom je načelnik Policijske uprave svim policijskim službenicima čestitao Dan policije, te poželio mnogo uspjeha u daljnjem životu i radu .

Povodom Dana policije ministar unutarnjih poslova g. Vlaho Orepić  je iznimno promaknuo u neposredno više zvanje policijske službenike Policijske postaje Vodice i to policijskog službenika Antu Ajduković i kontakt policajca Antonia Karlo.

Za uspješnu suradnju i pruženu pomoć uručene su zahvalnice Gradskom parkingu d.o.o. Šibenik, Javnoj ustanovi Nacionalni park Krka, Atrium-Gulin d.o.o. te sportskom djelatniku g, Zoranu Krečak.

Također je i ove godine održano sportsko natjecanje u kojem su prvo mjesto u streljaštvu iz zračne puške osvojili Karmen Pekas iz Interventne jedinice policije i Zoran Lucić iz Postaje pomorske policije. U basketu je prvo mjesto osvojila ekipa Interventne jedinice policije, a u malom nogometu ekipa Postaje pomorske policije.