Angažiranje policijskih službenika zbog iznimno visokog vodostaja rijeke Drave

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/auto_policija05.jpg

OSIJEK - Zbog opasnosti od prelijevanja rijeke Drave preko državne ceste broj 517, od 18. rujna u 17 sati promet je zatvoren za sva vozila od mosta 107. brigade Hrvatske vojske kod Belišća do raskrižja sa županijskom cestom broj 4033 kod Torjanaca te se preusmjerava obilazno.

Zbog opasnosti od prelijevanja rijeke Drave preko državne ceste broj 517, od 18. rujna u 17 sati promet je zatvoren za sva vozila od mosta 107. brigade Hrvatske vojske kod Belišća do raskrižja sa županijskom cestom broj 4033 kod Torjanaca te se preusmjerava obilazno.

Također, promet je zatvoren za sva vozila na državnoj cesti broj 34, od južne obilaznice Donji Miholjac do Črnkovaca te se preusmjerava obilazno.

Nadalje, državnom cestom broj 34, između mjesta Šag i Petrijevci, postavljen je prometna signalizacija (semafor) te se promet naizmjenično odvija jednim trakom.

Rukovoditelj Policijske uprave osječko-baranjske, član je Stožera zaštite i spašavanja, koji se kontinuirano svakodnevno sastaje, te o svim detaljima i novim informacijama odmah upoznaje rukovoditelje ostalih ustrojstvenih jedinica policijske uprave, koji potom usmjeravaju sve raspoložive policijske službenike.

Zbog iznimno visokog vodostaja rijeke Drave u vikend naselju Karašica na području Josipovca, angažirana su 133 policijska službenika Interventne jedinice PU osječko-baranjske, PU vukovarsko-srijemske, PU Brodsko-posavske, PU virovitičko-podravske i PU požeško-slavonske, a koji dežuraju i ojačavaju zečji nasip, te pomažu građanima i nude svoju pomoć zajedno s pripadnicima Hrvatske vojske i drugim službama i građanima.

Maksimalan broj policijskih službenika i dalje je angažiran u pojačanim nadzorima prometa.

Tijekom trajanja izvanrednih mjera na području policijske uprave, angažirani su i djelatnici Specijalne jedinice policije Ministarstva unutarnjih poslova, koji dežuraju s desantnim čamcima u svrhu spašavanja i eventaulne evakuacije ugroženog stanovništva na poplavom pogođenom području.