„Biciklijada“ u Donjem Miholjcu i Đakovu

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/Odjel prevencije/2015/DMBICIKL/naslov.jpg

Jučer, 31. svibnja, u organizaciji Društva „Naša djeca“ Donji Miholjac, održano je obilježavanje Međunarodnog dana obitelji, u sklopu kojega su policijski službenici Policijske postaje Donji Miholjac sa službenim policijskim biciklima sudjelovali na biciklijadi. Biciklijada je vožena od središta Grada Donjeg Miholjca do izletišta Stara Drava i natrag. Potom je kod gradske bine održan prigodni zabavni program, a policijski službenici Policijske postaje Donji Miholjac i predstavnik Odjela prevencije ove Policijske uprave okupljenim su građanima ukazali na siguran i pravilan način sudjelovanju u prometu biciklom. 

Istoga dana, s početkom u 10 sati, u sklopu preventivnog projekta „Biciklirajmo biciklističkom“ policijski službenici Odjela prevencije ove policijske uprave i Policijske postaje Đakovo sudjelovali su na biciklijadi na jezeru Jošava, u organizacijitvrtke Mlaco d.o.o. i partnera, na kojoj je sudjelovalo više od 1300 biciklista iz čitave Đakovštine. Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske biciklima su prošli predviđenu biciklističku rutu ulicama Đakova do jezera Jošava te su tom prigodom dijelili informativno-edukativne materijale.

Biciklijade su organizirane u cilju promicanja korištenja bicikla kao ekološki prihvatljivog i ekonomičnog prijevoznog sredstva sa primarnim naglaskom na poštivanje prometnih propisa. Bicikliranje za sobom iziskuje obavezu poštivanja prometnih propisa decidiranih u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i kao takvo predstavlja izvjesnu odgovornost za sve sudionike u prometu.