Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme u PU osječko - baranjskoj

Photo PU_OB/grb-mup.jpg

Broj: 511-07-14-131/19-2014.

Osijek, 20.05.2014. godine

Sukladno članku 45. Zakona o državnim službenicima («Narodne novine» broj: 92/05, 107/07, 27/08, 34/11, 49/11, 150/11, 34/12, 49/12, 37/13 i 38/13), članku 2. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi («Narodne novine» broj: 74/10, 142/11, 53/12) i odobrenju Ministarstva uprave klasa: 112-01/13-01/510 urbroj: 515-04-01-02/2-14-19 od 09. siječnja 2014. godine, Policijska uprava osječko-baranjska raspisuje

 

  J A V N I   N A T J E Č A J

za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj

 

SLUŽBA ZA TEHNIKU, ODJEL ZA INFORMATIKU I KOMUNIKACIJE

Policijski službenik za nadzor i planiranje – projektant informacijskog sustava – koordinator – mjesto rada u Osijeku – 1 izvršitelj

STRUČNI UVJETI:

  • završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili visoka stručna sprema (VII/I)
  • područje tehničkih znanosti
  • najmanje 12 mjeseci radnog iskustva na odgovarajućim poslovima        
  • položen državni stručni ispit

 POSEBNI UVJETI:

  • posebna psihička i tjelesna zdravstvena sposobnost koju utvrđuje ovlaštena zdravstvena ustanova u Zagrebu
  • kandidat mora biti osobno dostojan za obavljanje policijske službe
  • ne smije biti član političke stranke

Osim navedenih uvjeta, kandidati/kinje moraju ispunjavati uvjete iz članka 48. Zakona o državnim službenicima.

U državnu službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima.

Na natječaj se mogu javiti i kandidat/kinje koji nemaju položen državni stručni ispit, s obvezom da isti polože u roku od 6 mjeseci od isteka probnog rada, ukoliko budu ocijenjeni ocjenom “zadovoljava”.

Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.

Dostojnost za obavljanje policijske službe provjerava nadležna policijska postaja na način koji je propisan Pravilnikom o načinu obavljanja provjere osobne dostojnosti za obavljanje policijske službe («Narodne novine» broj: 98/12).

Za radno mjesto policijski službenik za nadzor i planiranje – projektant informacijskog sustava – koordinator probni rad temeljem članka 50. Zakona o policiji («Narodne novine» broj: 34/11 i 130/12) traje 6 mjeseci. Za vrijeme trajanja probnog rada osoba je dužna završiti temeljni policijski tečaj.

Kandidat/kinja koji/a može ostvariti pravo prednosti kod prijama u državnu službu prema članku 35. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz domovinskog rata i članova njihovih obitelji («Narodne novine» broj: 174/04, 92/05, 2/07, 107/07, 65/09, 137/09, 146/10, 55/11, 140/12, 19/13, 33/13 i 148/13), članku 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata («Narodne novine» broj: 33/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13), članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom («Narodne novine» broj: 157/2013) i članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina («Narodne novine» broj: 155/02, 47/10, 80/10 i 93/11) dužan/a se u prijavi za javni natječaj pozvati na to pravo te ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje samo pod jednakim uvjetima.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 35. Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, uz prijavu na javni natječaj dužan/a je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje o priznatom statusu odnosno potvrdu o priznatom statusu iz kojeg je vidljivo spomenuto pravo te dokaz da je nezaposlen/a.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, uz prijavu na javni natječaj dužan/a je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.

Kandidat/kinja pripadnik/ca nacionalne manjine ima pravo pozvati se na prednost pri zapošljavanju na temelju članka 22. Ustavnog Zakona o pravima nacionalnih manjina, nije dužan/a dokazivati svoj status pripadnika nacionalne manjine.

Komisiju za provedbu javnog natječaja (u nastavku: Komisija) imenuje ministar unutarnjih poslova. Komisija utvrđuje popis kandidata prijavljenih na javni natječaj, koji ispunjavaju formalne uvjete te ih upućuju na testiranje.

Testiranje kandidata/kinja se sastoji od provjere znanja, sposobnosti i vještina kandidata/kinja (pisani dio testiranja) i razgovora Komisije s kandidatima (intervjua).

Pisani dio testiranja se sastoji od provjere poznavanja osnova ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske i provjere znanja, sposobnosti i vještina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta.

Smatra se da je kandidat/kinja koji nije pristupio/la testiranju, povukao/la prijavu za javni natječaj i više se ne smatra kandidatom/kinjom.

Na web stranici http://www.osjecko-baranjska.policija.hr/ bit će objavljen opis poslova radnog mjesta, podaci o plaći, sadržaj i način testiranja te vrijeme i mjesto održavanja testiranja, najmanje pet dana prije održavanja testiranja.

U prijavi na javni natječaj navode se podaci podnositelja/ljice prijave (osobno ime, datum i mjesto rođenja, adresa stanovanja, broj telefona, po mogućnosti e-mail adresa) i naziv radnog mjesta na koje se prijavljuje. Obrazac prijave nalazi se na web-stranici Policijske uprave osječko-baranjske http://www.osjecko-baranjska.policija.hr/.

Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.

Uz prijavu na javni natječaj kandidati/kinje su dužni priložiti:

1. Životopis

2. Preslika diplome

3. Dokaz o ukupnom radnom iskustvu i radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima

            a.) neovjerenu presliku radne knjižice za razdoblje do 30. lipnja 2013. (presliku svih stranica radne knjižice gdje se nalaze podaci o zaposlenju i stažu), odnosno elektronički zapis (u slučaju da je osiguranik podnio zahtjev u elektroničkom obliku preko korisničkih stranica Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje) i/ili potvrda o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koju Zavod na osobno traženje osiguranika izdaje na šalterima područnih službi/ureda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje,

            b.) neovjerenu presliku ugovora o radu/rješenja ili potvrda poslodavca (koja mora sadržavati vrstu posla koju je obavljao, uvjet stručne spreme propisan za poslove koje je obavljao i vremensko razdoblje u kojem je kandidat obavljao navedene poslove),

4. Dokaz o hrvatskom državljanstvu (neovjerena preslika osobne iskaznice ili vojne iskaznice ili putovnice ili domovnice),

5. Isprava o položenom državnom stručnom ispitu,

6. Neovjerena preslika uvjerenja nadležnog suda da se protiv podnositelja prijave ne vodi kazneni postupak (ne stariji od šest mjeseci).

Isprave se prilažu u neovjerenoj preslici, a prije izbora kandidata/kinje predočit će se izvornik.

Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku 8 dana od dana objave javnog natječaja u “Narodnim novinama” na adresu:

 POLICIJSKA UPRAVA OSJEČKO-BARANJSKA

Sektor pravnih, financijskih i tehničkih poslova

31000 OSIJEK, Trg Lavoslava Ružičke 1

 s naznakom “ZA JAVNI NATJEČAJ”

Osobe koje ne podnesu pravovremenu i urednu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz javnog natječaja, ne smatra se kandidatom/kinjom prijavljenim na javni natječaj, o čemu joj se dostavlja pisana obavijest u kojoj se navode razlozi zbog kojih se ne smatra kandidatom/kinjom prijavljenim na javni natječaj.

O rezultatima javnog natječaja kandidati/kinje će biti obaviješteni/e dostavom rješenja o prijamu u državnu  službu izabranog kandidata/kinje.

Policijska uprava osječko-baranjska