Svečano odlikovani djelatnici PU osječko-baranjske

Photo PU_OB/Spomenica2014/Spomenica2014_naslovna.jpg

Foto:PU osječko-baranjska

U Policijskoj upravi osječko-baranjskoj, danas, 5. prosinca, načelnik Milan Baričević, svečano je uručio odlikovanja Spomenice domovinske zahvalnosti i prigodne nagrade za 13 djelatnika.

Na temelju članka 98. Ustava Republike Hrvatske, a na prijedlog Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske Predsjednik Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ivo Josipović je dana 16. rujna 2014. godine donio Odluku o dodijeli odlikovanja Spomenica domovinske zahvalnosti za sedmero policijskih službenika ove policijske uprave. Odlikovanje se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu.

Nadalje, na temelju članka 84. Zakona o policiji te članka 6. Pravilnika o vrstama nagrada, medalja, priznanja i zahvalnica Ministarstva unutarnjih poslova te uvjetima i postupku njihove dodjele, Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić donio je odluku o dodjeli prigodne nagrade u novcu za skupinu to jest šest policijskih službenika Policijske uprave osječko-baranjske.

Damir Takač, zamjenika načelnika policijske uprave u ime odlikovanih djelatnika prigodnom riječju obratio se svima te izrazio zahvalu.