„Blagdani bez alkohola“, aktivnosti povodom blagdana Svih Svetih

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/alkohol.jpg

OSIJEK - Povodom nadolazećeg blagdana Svih Svetih i velike frekvencije prometa u zonama groblja, prometna policija poduzimat će aktivnosti s ciljem povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.

Povodom nadolazećeg blagdana Svih Svetih i velike frekvencije prometa u zonama groblja, prometna policija poduzimat će aktivnosti s ciljem povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.

U sklopu poduzimanja ovih aktivnosti, a sukladno preventivnom projektu „Sigurnost u cestovnom prometu“, komponenti „Blagdani bez alkohola“, policijski će službenici dijeliti informativni letak „Blagdani bez alkohola“, čija je svrha individualnim pristupom u komunikaciji s građanima ukazati na potrebu odgovornog i savjesnog ponašanja u svim životnim situacijama, posebice prometu.

 

Sudionicima u prometu savjetujemo slijedeće:

- kako bi se izbjegle nepotrebne kolone i zastoji u prometu vozači trebaju pratiti naredbe koje će im izdavati policijski službenici;

- građanima predlažemo dolazak do groblja gradskim prijevozom ili pješice;

- vozače molimo da izbjegavaju dolaske vozilima pred ulaze u groblja, jer će ih policijski službenici preusmjeriti dalje u promet;

- vozačima predlažemo da vozila parkiraju na obližnjim parkiralištima ili ulicama;

- poseban oprez pri kretanju pješaka i biciklista u zonama groblja.

Napominjemo da će se samo vozačima koji prevoze nemoćne osobe omogućiti kratko zaustavljanje na kolniku ispred groblja zbog puštanja putnika i njihove pratnje iz vozila.

Nadalje, podsjećamo građane da svoje torbice, mobitele i druge predmete ne ostavljaju na vidljivom mjestu u vozilima – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će vam biti pričinjena može biti veća od vrijednosti ovih stvari.

 

Obzirom da se, na području PU osječko - baranjske, najveći zastoji u prometu očekuju na području gradskih groblja u Gradu Osijeku, obavještavamo građane da:

- Crkvena ulica, kod Donjogradskog groblja, postat će jednosmjerna u dijelu od Zelenog polja do križanja s ulicom Mije Kišpatića (prometovat će se tim smjerom – od Zelenog polja do Ulice Mije Kišpatića), od jutarnjih sati 1. studenog pa sve dok se ne smanji gužva.

- Centralno groblje – kada se popune sva parkirališna mjesta ispred groblja, pozivamo građane da svoja vozila parkiraju na prostor uz cestu (kolnik), kako bi cesta ostala prohodna. Također, molimo građane da vozila ne okreću, već da, nakon posjete groblju, vožnju svojim vozilom nastave pravo (na primjer, ukoliko su do groblja došli iz smjera Bosutskog naselja Vinkovačkom cestom, kretanje vozilom neka nastave prema Brijestu, odnosno, ukoliko su došli iz smjera Brijesta, kretanje vozilom, nakon posjete, neka nastave prema Bosutskom naselju).

- Groblje Svete Ane – molimo građane da, kako bi se smanjila gužva, vozila parkiraju na obližnjim parkiralištima ili ulicama (na primjer, u Gundulićevoj ili Reisnerovoj ulici).