Obilježavanje Dana policije

Photo PU_OB/Dan policije 2016/Danpolicije16_naslovna.JPG

Foto: PU osječko-baranjska

Danas, 28. rujna, s početkom u 10 sati Policijska uprava osječko – baranjska započela je obilježavanje Dana policije i Svetog Mihaela, zaštitnika policije. Svečani protokol započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te sjećanjem na poginule pripadnike pred spomen obilježjem ispred zgrade policijske uprave u Osijeku. Vijence su, uz obitelji poginulih djelatnika, položili i predstavnici vlasti, načelnik i zamjenik načelnika policijske uprave, predstavnici jedinice lokalne samouprave te predstavnici udruga i sindikata.

Prisutni su, potom, sudjelovali na Svetoj misi u kapelici Svetog Jeronima u policijskoj  upravi.

Kratki program, u okviru kojeg se uzvanicima i gostima prigodnim riječima obratio načelnik Policijske uprave osječko – baranjske Milan Baričević, održan je u sportskoj dvorani policijske uprave. Načelnik Baričević tom je prilikom istaknuo da mu je zadovoljstvo istaknuti da je policijska uprava od početka godine do Dana policije, imala evidentirana 4222 kaznena djela, od kojih je 87% razriješeno te da je stanje sigurnosti na području Osječko – baranjske županije i policijske uprave iznimno dobro. Evidentirano je smanjenje broja kaznenih djela, prekršaja protiv javnog reda i mira, što su pokazatelji dobrog stanja sigurnosti.

Zbog postignuća i zasluga u radu, jedan je policijski službenik promaknut u neposredno više zvanje, a načelnik Baričević uručio je i 44 pohvalnice djelatnicima koji su kvalitetnim radom, znanjem i zalaganjem pridonijeli poboljšanju kvalitete rada i službe. Odlukom Povjerenstva Ravnateljstva policije, sukladno odredbama Pravilnika o vrstama nagrada, medalja, priznanja i zahvalnica MUP-a te uvjetima načelnik Baričević uručio je prigodnu nagradujednom policijskom službeniku.

Odlukom Glavnog ravnatelja policije o dodjeli prigodne nagrade u novcu za visoki stupanj profesionalnosti i postupanje kojim su uspješno završili kriminalističko istraživanje s elementima međunarodnog karaktera kroz operativnu akciju „GAZDA“ i operativnu akciju „EL PROGGRESO“ načelnik Baričević uručio je nagrade devetorici policijskih službenika.

U sportskoj dvorani izložen je i dio preventivnih plakata PU osječko – baranjske, Službe za sigurnost cestovnog prometa, a neki od plakata postali su dio Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova.