Zaustavljeni u činjenju prekršaja

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policajac_pise_kaznu.jpg

OSIJEK - U osječkom Krapinskom naselju 26. veljače oko 19,35 sati policijski službenici zaustavili su 48-godišnjeg biciklistu iz Osijeka kojem su, prilikom alkotestiranja, utvrdili nedozvoljenu koncentraciju alkohola u organizmu vozača od 2,61 promila.

U osječkom Krapinskom naselju 26. veljače oko 19,35 sati policijski službenici zaustavili su 48-godišnjeg biciklistu iz Osijeka kojem su, prilikom alkotestiranja, utvrdili nedozvoljenu koncentraciju alkohola u organizmu vozača od 2,61 promila. Protiv Osječanina policijski službenici podnose optužni prijedlog, a za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna od 500 kuna.

Istoga dana oko 17,52 sati, na državnoj cesti broj sedam u Osijeku (zapadna obilaznica) policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnjak iz Crikvenice. Mladić je upravljao vozilom brzinom od 180 kilometara na sat na mjestu gdje je prometnim znakom brzina kretanja vozila ograničena na 90 kilometara na sat. Za ovakav prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od tri do sedam tisuća kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom od dvanaest mjeseci.