Poziv na testiranje

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/GRBsjena.jpg

OSIJEK - Komisija za provedbu javnog natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj objavljenog u Narodnim novinama, broj: 84/2015 od 29. srpnja 2015. godine

 

 

 

 

 

 

 

REPUBLIKA HRVATSKA

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

POLICIJSKA UPRAVA OSJEČKO-BARANJSKA

 

Komisija za provedbu javnog natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj

objavljenog u Narodnim novinama, broj: 84/2015 od 29. srpnja 2015. godine

 

POZIV NA TESTIRANJE

KANDIDATIMA/KINJAMA – SVIMA

 

koji/e su podnijeli/e pravovremene i uredne prijave te ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme u Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijsku upravu osječko-baranjsku, objavljenog u Narodnim novinama, broj: 84/2015 od 29. srpnja 2015. godine

 

Osijek, rujan 2015. godine

TESTIRANJE SE PROVODI ZA SLIJEDEĆA RADNA MJESTA

(redni broj radnog mjesta iz javnog natječaja): 

1. ODJEL PRAVNIH POSLOVA

stručni savjetnik – psiholog, 1 izvršitelj

 

2. ODJEL ZA LJUDSKE POTENCIJALE

stručni savjetnik za skrb, 1 izvršitelj

 

3. ODJEL ZA PRIJAVNIŠTVO I OSOBNE ISPRAVE

upravni referent za prijavništvo i osobne isprave,  1 izvršitelj

 

4. POLICIJSKA POSTAJA ČEPIN

stručni referent za poslove prekršajnog postupka, 1 izvršitelj

 

5. POSTAJA GRANIČNE POLICIJE BELI MANASTIR

administrativni tajnik,  mjesto rada Granični prijelaz Duboševica - 1 izvršitelj

 

DATUM ODRŽAVANJA PISANOG DIJELA TESTIRANJA

utorak, 15. rujna 2015. godineu Osijeku, Trg Lavoslava Ružičke 1, 31000 Osijek

10:45 sati - dolazak kandidata/kinja u Policijsku upravu osječko-baranjsku, Trg Lavoslava Ružičke 1, 31000 Osijek i provjera osobnih podataka

11:00 sati – pisani test

 

Provjera znanja: 

1. pisani test iz poznavanja osnova ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske;

2. pisani test provjere znanja bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta za koje se kandidat prijavio

Policijska uprava osječko-baranjska zadržava pravo da unutar zadanog termina promijeni redoslijed testiranja o čemu će kandidati/kinje biti usmeno obaviješteni/e.

Kandidati koji ispunjavaju uvjete javnog natječaja biti će obaviješteni i putem telefona o vremenu održavanja testiranja.

Kandidati koji nisu podnijeli pravovremenu i urednu prijavu ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja, ne smatraju se kandidatima prijavljenim na javni natječaj te im se dostavlja pisana obavijest u kojoj se navode razlozi zbog kojih se ne smatraju kandidatom prijavljenim na javni natječaj.

Sve dodatne informacije kandidati mogu dobiti na telefon 031/237-182.

 

PRAVILA TESTIRANJA

1. Po dolasku na provjeru znanja, od kandidata/kinja će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće identifikacijske isprave radi utvrđivanja identiteta. Kandidati/kinje koji/e ne mogu dokazati identitet, osobe za koje je utvrđeno da ne ispunjavaju formalne uvjete propisane javnim natječajem kao i osobe za koje se utvrdi da nisu podnijele prijavu na javni natječaj za radna mjesta za koje se obavlja testiranje, ne mogu pristupiti testiranju.

NAPOMENA: Kandidati/kinje koji dođu nakon 11:00 sati u zgradu Policijske uprave osječko-baranjske, neće moći pristupiti testiranju.

2. Po utvrđivanju identiteta i svojstva kandidata/kinja, kandidati/kinje će biti upućeni u

dvoranu gdje će se održavati testiranja poznavanja osnova ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske i provjere znanja potrebnog za obavljanje poslova radnih mjesta za koje se raspisuje javni natječaj.

Molimo ponesite kemijske olovke.

3. Za svaki dio provjere znanja, sposobnosti i vještina, kandidatima/kinjama se dodjeljuje od 0 do 10 bodova. Smatra se da su kandidati/kinje zadovoljili/e na testiranju ako su za svaki dio provjere znanja, sposobnosti i vještina dobili/e najmanje 5 bodova.

4. Za vrijeme provjere znanja i sposobnosti nije dopušteno: 

- koristiti se bilo kakvom literaturom odnosno bilješkama;

- koristiti mobitel ili druga komunikacijska sredstva;

- napuštati prostoriju u kojoj se provjera odvija bez odobrenja osobe koja provodi   testiranje;

- razgovarati s ostalim kandidatima/kinjama niti na drugi način remetiti koncentraciju kandidata/kinja;

- prepisivati od ostalih kandidata.

Ukoliko pojedini kandidat/kinja prekrši pravila iz točke 4. bit će udaljen/a s provjere znanja, a njegov / njezin rezultat Komisija neće priznati niti ocijeniti.

5. S kandidatima/kinjama koji/e su zadovoljili/e na pisanom djelu testiranja testiranju bit će održan razgovor (intervju).

O terminu održavanja razgovora kandidati će biti obaviješteni naknadno putem telefona.

Kandidati koji ne ostvare najmanje 5 bodova na pismenom djelu provjere, ne mogu pristupiti intervjuu. Komisija kroz razgovor (intervju) s kandidatima/kinjama utvrđuje interese, profesionalne ciljeve i motivaciju kandidata/kinja za rad u državnoj službi. Rezultati razgovora (intervjua) boduju se na isti način kao i testiranje, tj. svakom pojedinom kandidatu/kinji se dodjeljuje određeni broj bodova od 0 do 10.

NAPOMENA: Za vrijeme boravka u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj kandidati/kinje su dužni/e poštivati kućni red i postupati prema uputama voditelja/ica testiranja i drugih službenih osoba. U slučaju kršenja kućnog reda i nepridržavanja uputa službenih osoba, kandidati/kinje će biti upozoreni/e na primjeren način, a ako se i dalje nastave neprimjereno ponašati, bit će udaljeni/e s testiranja te će se smatrati da su odustali/e od daljnjeg postupka testiranja.

6. Nakon provedenog testiranja i razgovora (intervjua), Komisija utvrđuje rang-listu kandidata/kinja prema ukupnom broju ostvarenih bodova.

7. Nakon provedenog postupka, Komisija čelniku dostavlja Izvješće o provedenom postupku, uz koje se prilaže rang-lista kandidata/kinja. Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta dostavlja izabrani/a kandidat/kinja po obavijesti o izboru, a prije donošenja rješenja o prijamu u državnu službu. Čelnik tijela donosi rješenje o prijamu u državnu službu izabranog/e kandidata/kinje, koje će biti dostavljeno svim kandidatima/kinjama prijavljenim na javni natječaj.

8. Svi kandidati/kinje prijavljeni/e na javni natječaj imaju pravo uvida u rezultate i dokumentaciju koja se odnosi na javni natječaj.