"Živim život bez nasilja" glazbeno - plesni program "Milijarda ustaje"

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/Odjel prevencije/Milijarda ustaje/Milijarda15_naslovna.JPG

Foto: PU osječko-baranjska

U sklopu aktivnosti preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ Policijska uprava osječko-baranjska, Odjel prevencije u suradnji sa Županijskim timom za prevenciju nasilja u obitelji, Povjerenstvom za ravnopravnost spolova, Skloništem za žrtve obiteljskog nasilja i Plesnom skupinom SHEIN, jučer 14. veljače u 11,30 sati na Gajevom trgu u Osijeku (Gradska tržnica) povodom Valentinova i UN-ove kampanje u borbi protiv nasilja nad ženama organizirala je glazbeno-plesnu koreografiju pod nazivom "Milijarda ustaju".

Cilj ovog globalnog glazbeno-plesnog događanja je pokazati predanost i solidarnost s borbom protiv nasilja, upozoriti na njegove pogubne posljedice te pozvati sve žene da plešući odbiju pristati na šutnju o nasilju sve dok kultura nasilja ne nestanu. “Jedna milijarda ustaje” je akt solidarnosti koji očituje zajedništvo ženske borbe protiv milijuna zlostavljanih, pretučenih, prisilno udanih, obrezanih, silovanih, ekonomski obezvrijeđenih i prodanih žena.

U programu su sudjelovali: Matematička, jezična gimnazija, ekonomska gimnazija turistička škola, Gradsko društvo crvenog križa, a cjelokupni program je svojom nazočnošću podržao župan Vladimir Šišljagić i dogradonačelnik grada Osijeka Denis Ambruš.