Pojačani nadzor brzine – rezultati akcije TISPOL-a

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/TISPOLnaslov.JPG

 

Jučer, 21. travnja, s početkom u 6 sati, na području Policijske uprave osječko – baranjske, kao i na području država članica Europske unije, provedena je akcija pojačanog 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila u organizaciji TISPOL-a (mreže prometnih policija država Europske unije). Akcija je završila u 6 sati 22. travnja. Građani su pozvani da se uključe u provođenje akcije na način da predlože lokacije na kojima žele da se nazire brzina vozila. Od pristiglih prijedloga građana, odabrane su određene lokacije. Cilj ove akcije bio je, osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače.

Na području Policijske uprave osječko – baranjske akcija je provedena na ukupno 109 lokacija. Policijski službenici evidentirali su ukupno 162 prekršaja brzine, od čega su 149 prekršaja utvrdili policijski službenici, dok su 13 prekršaja zabilježila tehnička sredstva (automatske kamere za brzinu postavljene uz prometnice).

Također, u provođenje akcije uključili su se i mediji, koji su s dvije lokacije pratili njezino provođenje.

Ovakve akcije provodit će se i u buduće, uz prethodne najave, kako bi se što veći broj vozača naveo na poštivanje ograničenja brzine, a u cilju zaštite njihova i  života svih ostalih sudionika u prometu.