"Sigurno do cilja"

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/Odjel prevencije/Sigurno do cilja 2013/DSC00049.JPG

Početak školske godine znači i veći rizik u prometu te sigurnosni izazov za sve sudionike u prometu, a pogotovo za vozače osobnih vozila u prostorima edukacijsko-obrazovnih institucija.

U skladu s navedenim 02. rujna godine s početkom u 10:00 sati na Trgu Ante Starčevića u Osijeku održano je natjecanje osnovnoškolaca u vožnji elektoautomobila kojom prilikom se najmlađe upoznavalo s elementima sigurnog sudioništva u prometu.

U programu su na edukativan i zabavan način pored Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka, Automodelarskog kluba Osijek, Auto-moto kluba "Slavonac" sudjelovali i djelatnici Odjela prevencije PU osječko-baranjske na način da su na promotivnom štandu izlagali i dijeli edukativan materijal s uputama i preporukama o sigurnom sudjelovanju u prometu odnosno o opasnostima kojima su izložena djeca te o mjerama koje bi trebali poduzeti prilikom odlaska i povratka iz škole, a osobito učenici prvih razreda.

Tijekom istih aktivnosti djelatnici Odjela su upozorili vozače na nužno povećavanje pozornosti i smanjenje brzine kretanja vozila dolaskom do zone škole kao i ostalih odgojno obrazovnih ustanova i igrališta. Početkom školske godine dolazi i do povečanog korištenja športskih terena koji se nalaze u blizini škola te usred igre dolazi do prebacivanja lopti i ostalih športskih rekvizita izvan ograđen terena športskog igrališta odnosno na kolnike kojom prilikom djeca često bez provjere istrče na kolnik te se time povećava mogućnost naleta vozila na dijete.

S ciljem preveniranja istoga djelatnici Postaje prometne policije Osijek će povećati aktivnosti nadzora brzine u blizini škole te u skladu s utvrđenim stanjem poduzeti zakonom predviđene represivne mjere i radnje.