"Biciklirajmo biciklističkom"

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/AUTOSHOW/BiciklirajmoBMDM17_1.jpg

Foto: PU osječko-baranjska

OSIJEK - Tijekom vikenda, 20. i 21. svibnja održane su aktivnosti po preventivnom projektu Odjela prevencije, policijske uprave osječko-baranjske „Biciklirajmo biciklističkom“.

U subotu 20. svibnja Udruženje „Baranja“ iz Luga, Centar za socijalnu skrb Osijek, Centar za socijalnu skrb iz Belog Manastira organizirali su Obiteljski dan povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji. Povodom održavanja 8. po redu biciklijade za učenike osnovnih škola kojom prilikom je Odjel prevencije sudjelovao kao partner na provođenju edukativne radionice o sigurnosti vožnje bicikla na najmlađe. Naglasak radionice je bio na sigurnom bicikliranju poštujući zakonom definirana pravila, a sve u cilju zaštite zdravlja i očuvanju života sudionika u prometu.

U nedjelju 21. svibnja s početkom u 10 sati u organizaciji Biciklističkog kluba „Maraton team“ iz Donjeg Miholjca održana je biciklijada „Tour de Slavonija“ na kojoj je sudjelovalo sveukupno 100 biciklista. Na biciklijadi su u okviru preventivnog projekta „Biciklirajmo biciklističkom“ sudjelovali i policijski službenici Odjela prevencije kojom prilikom su dijeljeni informativni letci sa uputama i preporukama o sigurnoj vožnji bicikla.

Preventivni projekt „Biciklirajmo biciklističkom“ fokus rada stavlja na povećavanje razine sigurnosti u prometu a poglavito na bicikliste kao visoko ugroženu grupu sudionika u prometu. Projekt se provodi tijekom cijele kalendarske godine dok je najveći naglasak upravo tijekom biciklističke sezone koja je u tijeku.