Preventivni projekt "Zajedno više možemo"

Photo PU_OB/odsjek prevencije/Sporazum Beli Manastir.jpg

BELI MANASTIR - Nastavljajući dobru suradnju Policijske postaje Beli Manastir, Odsjeka prevencije i Policijske uprave osječko-baranjske s Vijećem za prevenciju kriminaliteta Grada Belog Manastira, 23. studenog u 9 sati, upriličeno je u prostorijama poglavarstva Belog Manastira potpisivanje Sporazuma o međusobnoj suradnji u svezi provedbe nacionalnog preventivnog projekta Zajedno više možemo.

Nastavljajući dobru suradnju Policijske postaje Beli Manastir, Odsjeka prevencije i Policijske uprave osječko-baranjske s Vijećem za prevenciju kriminaliteta Grada Belog Manastira 23. studenog u 9 sati upriličeno je u prostorijama poglavarstva Belog Manastira potpisivanje Sporazuma o međusobnoj suradnji u svezi provedbe nacionalnog preventivnog projekta Zajedno više možemo.

Zajedno više možemo je nacionalni preventivni projekt sa 5 komponenti (Mogu ako hoću-1, Sajam mogućnosti, Prevencija i alternativa -1, Prevencija i alternativa -2 te Mogu ako hoću-2) usmjeren na prevenciju zlouporabu opojnih droga i drugih sredstava, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, namijenjen učenicima 4., 5. i 6. razreda Osnovnih škola i roditeljima učenika 6. razreda.

Policijska uprava osječko-baranjska, odnosno Odsjek prevencije na opisani način slijede uputu MUP-a RH da se ovaj nacionalni, preventivni, projekt proširi i provodi u svim ostalim gradovima i općinama u županiji. Za napomenuti je završnu fazu oko potpisivanja identičnog Sporazuma s predstavnicima Vijeća za prevenciju kriminaliteta Gradova Đakova i Našica.