"Blagdani bez alkohola"

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policajac_pise_kaznu.jpg

OSIJEK - Postaja prometne policije Osijek uoči blagdana Uskrsa poduzimala je mjere na osiguranju protočnosti i sigurnosti prometa na cestama.

Postaja prometne policije Osijek uoči blagdana Uskrsa poduzimala je mjere na osiguranju protočnosti i sigurnosti prometa na cestama. Tom prilikom poduzete su preventivne aktivnosti u sklopu projekta "Blagdani bez alkohola" kojom prilikom su vozačima policijski službenici dijelili promidžbene letke o utjecaju alkohola na sigurnost prometa.

U noći uoči blagdana Uskrsa (30./31. travnja) pojačano je obavljan nadzor cestovnog prometa s ciljem isključenja vozača pod utjecajem alkohola i droga iz prometa.

Zatečeno je 7 vozača pod utjecajem alkohola u prometu, od toga 3 ženske osobe. Najveća koncentracija alkohola od 1,47 g/kg utvrđena je kod 25-godišnje vozačice iz Splita, koja je zatečena u 03,10 sati u Županijskoj ulici u Osijeku.

Za vrijeme provođenja spomenutog pojačanog nadzora prometa dogodila se jedna prometna nesreća s posljedicom materijalne štete u kojoj vozač nije bio pod utjecajem alkohola.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske za vrijeme Blagdana Uskrsa evidentirana su 34 vozača pod utjecajem alkohola koja su upravljala vozilom.