Blagdani bez alkohola

Photo PU_OB/Vinskom cestom.JPG

OSIJEK - Policijski službenici Odjela prevencije će u suradnji s policijskim službenicima nadležnih policijskih postaja, dijeliti če promotivni edukacijski letak „Vinskom cestom, ali ne s više od 0,5 ‰“

Dana 22. siječnja obilježava se blagdan Sv. Vinka, poznatiji kao „Vincevo“ ili „Vinceška“. U sklopu tog blagdana kao i svake godine organizira se blagoslov vinograda, natjecanje u rezidbi vinove loze, kušanje i ocjenjivanje vina, izložbe slika te različiti glazbeni događaji. Središnje proslave ovog blagdana na području Policijske uprave osječko-baranjske održat će se na području Feričanaca, Erduta i na Baranjskim vinogorjima. Iz tog razloga se očekuje povećan cestovni promet. Budući da se radi slavlja, kao i u prošlim godinama, očekuje i povećana potrošnja alkoholnih pića, policijski službenici će radi podizanja razine sigurnost građana, pored uobičajenih represivnih aktivnosti provoditi i određene preventivne akcije. Stradavanja u prometu su posebno učestala u dane različitih proslava blagdana kada se povećava potrošnja alkoholnih pića građana.

Sukladno preventivnom projektu Blagdani bez alkohola planiraju se provesti preventivne aktivnosti nadzora prometa vozača osobnih vozila od strane policijskih službenika nadležnih policijskih postaja i policijskih službenika Odjela prevencije.

Policijski službenici Odjela prevencije će u suradnji s policijskim službenicima nadležnih policijskih postaja, a prema rasporedu preventivnih aktivnosti dijeliti edukacijski letak „Vinskom cestom, ali ne s više od 0,5 ‰“ čija je svrha individualnim pristupom u komunikaciji s građanima ukazati na potrebu odgovornog i savjesnog ponašanja u svim životnim situacijama, a posebice u prometu.

Preventivne aktivnosti će se provoditi prema sljedećem rasporedu:

PPRP Osijek - dana 18. 01. 2012. godine (petak) u vremenu od 11,00 do 14,00 sati na ulazu u mjesto Erdut, gdje će se u prostoru Erdutske vinarije, održati glavno obilježavanje proslave za Erdutsko vinogorje.

PP Beli Manastir - dana 18. 01. 2013. godine (petak) u vremenu od 11,00 do 14,00 sati uz cestu koja vodi prema Vidikovcu, prostoru glavnog obilježavanja proslave za Baranjsko vinogorje.

PP Našice - dana 22. 01. 2012. godine (utorak) u vremenu od 09,00 do 12,00 sati  u mjestu Valenovac, u neposrednoj blizini ulaza na Božilovac, prostor glavnog obilježavanja proslave za Feričanačko vinogorje.