Posjet Osnovne škole "Dr. Franjo Tuđman" iz Belog Manastira u PGP Beli Manastir

Photo PU_OB/PGP Beli Manastir 2013/IMG_1897.JPG

Danas, 25. rujna sukladno prethodnom dogovoru između načelnika PGP Beli Manastir Dubravka Pandurić i učiteljica četvrtih razreda Osnovne škole "Dr. Franjo Tuđman" iz Belog Manastira organiziran je cjelodnevni posjet učenika četvrtog razreda te škole u PGP Beli Manastir. Posjet je organiziran povodom nastavne teme koja se obrađuje u četvrtom razredu osnovne škole, a to je "Upoznavanje s umjetnim i prirodnim granicama Republike Hrvatske" kao i povodom predstojećeg Dana policije gdje se kroz otvorena vrata htjelo približiti rad i ulogu granične policije.

Tom prilikom organizirana je radionica gdje se je učenike upoznalo sa tehnikom, oružjem i opremom koje koristi policija u svom radu, također u dvorištu policijske postaje prezentirana su policijska vozila i oprema za nadzor granice kao i upriličene vježbe s službenim zaštitno-tragačkim psom za nadzor granice te je organiziran obilazak graničnim prijelaza Duboševica i Batina gdje  je prezentiran način rada i uloga granične policije. Također organiziran je posjet i obilazak same granične crte gdje se je prezentirala razlika između prirodnih i umjetnih granica.
 
Na kraju cijelodnevnog druženje od strane policijskih službenika PGP Beli Manastir organiziran je manji domjenak gdje su se svi učenici nakon oblaska mogli okrijepiti uz sokove i puno slatkiša.
 
Cijelom druženju bili su nazočna i dva kontakt policijska službenika iz PP Beli Manastir ispred Ureda načelnika, Odsjeka za prevenciju  koji su djeci davali savjete vezane za vlastitu sigurnost kojom prilikom su im podijeli i prigodne letke "Moj podsjetnik". Sve aktivnosti su dio nacionalnog preventivnog projekta "Zajedno više možemo".