Sastanak rukovoditelja Policijske uprave i župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića

Photo PU_OB/2017/Sastanak Zupan-PU/Sastanak_ZUP_PU17_1.JPG

Foto: Županija osječko-baranjska

Na poziv župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića, jučer 4. listopada održan je sastanak župana s predstavnicima Policijske uprave Osječko-baranjske. O dosadašnjem radu Policijske uprave, ali i planovima za budućnost govorili su načelnik Policijske uprave Ladislav Bece, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Berislav Horvatić, načelnik Sektora kriminalističke policije Josip Adrić i načelnica Sektora za granicu Dubravka Vilhelm.

Načelnik Bece istaknuo je kako će u budućnosti osnažiti prevenciju i aktivnosti usmjerene prema edukaciji djelatnika policije kao i prema građanima. „Promotivnim i edukativnim aktivnostima nastojat će se potaknuti svijest biciklista o tome da su oni kao sudionici u prometu znatno ranjiviji od vozača automobila te ih upoznati s ponašanjima koja će ih učiniti sigurnijim sudionicima u prometu,“.

Istaknut je i sve manji broj kaznenih djela razbojništva i krađe na području Osječko-baranjske županije te je rečeno kako je sigurnost građana naše županije na zavidnoj razini. Sektor za granicu intenzivno radi na pripremi schengenske evaluacije te ujedno granice županije kontrolira bez poteškoća.

„Drago mi je da su moja razmišljanja kao i razmišljanja ključnih ljudi naše Policijske uprave vrlo slična i siguran sam u buduću uspješnu suradnju. Edukacija i prevencija policajaca na terenu, ali i građana zasigurno će rezultirati pozitivnim pomacima. Građanima treba približiti rad policijskih djelatnika i smisao policije u društvu, a to se može postići boljom međusobnom komunikacijom“, – rekao je nakon sastanka župan Anušić.

U Osječko-baranjskoj županiji djeluje i Županijsko vijeće za prevenciju kriminaliteta, a u budućnosti će se suradnja s Policijskom upravom intenzivirati.