Rezultati operativne akcije „Mir i dobro 2016“

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/petarde.JPG

OSIJEK - Na području Policijske uprave osječko - baranjske, od 15. prosinca 2015. do 8. siječnja 2016. godine, provedena je akcija „Mir i dobro“.

Na području Policijske uprave osječko - baranjske, od 15. prosinca 2015. do 8. siječnja 2016. godine, provedena je akcija „Mir i dobro“. Akciju, kojoj je osnovni cilj smanjiti neželjene posljedice, prvenstveno ozljeđivanje djece i mladih te nastanak materijalne štete, Ministarstvo unutarnjih poslova provodi od 1993. godine.

Tijekom trajanja akcije jedna je osoba na đakovačkom području, dijete, lakše ozlijeđeno uslijed rukovanja pirotehničkim sredstvom.

U navedenom periodu na području PU osječko - baranjske nismo evidentirali propucavanja stambenih i ugostiteljskih objekata, osobnih automobila i sličnog. Policijski su službenici u vrijeme akcije ukupno oduzeli četiri komada raznog oružja i pet komada raznih streljiva te su evidentirali jedno kazneno djelo vezano uz nezakonito posjedovanje oružja i streljiva, koje je počinila jedna punoljetna osoba i jedan prekršaj vezan uz nezakonito posjedovanje oružja i streljiva koji je počinila, također, jedna punoljetna osoba.

Prilikom trajanja akcije, evidentirana su i dva prekršaja vezana uz nezakonitu uporabu pirotehničkih sredstava za koja su prijavljene tri punoljetne osobe.