Regulacija prometa povodom blagdana Svih svetih

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/svi_sveti01.jpg

OSIJEK - Povodom nadolazećeg blagdana Svih Svetih policija će poduzimati aktivnosti s ciljem povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.

Povodom nadolazećeg blagdana Svih Svetih i velike frekvencije prometa u zonama groblja prometna policija poduzimat će aktivnosti s ciljem povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.

Sudionicima u prometu savjetujemo slijedeće:

- kako bi se izbjegle nepotrebne kolone i zastoji u prometu vozači trebaju pratiti naredbe koje će im izdavati policijski službenici;

- sugeriramo građanima dolazak do groblja gradskim prijevozom ili pješice;

- vozače molimo da izbjegavaju dolaske vozilima pred ulaze u groblja jer će  ih policijski službenici preusmjeriti dalje u promet;

- sugeriramo vozačima da parkiraju vozila na obližnjim parkiralištima ili ulicama;

- poseban oprez pri kretanju pješaka i biciklista u zonama groblja.

Napominjemo da će se samo vozačima koji prevoze nemoćne osobe omogućiti kratko zaustavljanje na kolniku ispred groblja zbog puštanja putnika i njihove pratnje iz vozila.

Nadalje, podsjećamo građane da svoje torbice, mobitele i druge predmete ne ostavljaju na vidljivom mjestu u vozilima – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će vam biti pričinjena može biti veća od vrijednosti ovih stvari.