Otvoreno "Monikino igralište"

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/Odjel prevencije/Monikino igraliste/Monikino_naslov.JPG

Foto: PU osječko-baranjska

Danas,  10. srpnja u Valpovu na Vijencu Hrvatske Republike, a na inicijativu policije i Udruge roditelja djece s posebnim potrebama „MI“ iz Valpova, uz potporu Grada Valpova i Županije osječko-baranjske otvoreno je igralište za djecu i osobe s posebnim potrebama.

Potporu u uređenju devastiranog igrališta u parku dali su i u istoj sudjelovali svi članovi Udruge roditelja osoba s invaliditetom „MI“ Valpovo-Belišće, Grad Valpovo, Osječko-baranjska županija, Lions klub Valpovo-Belišće, poduzetnici grada Valpova i Belišća, Srednja škola Valpovo i Osnovna škola Matija Petar Katančić Valpovo, Dječji vrtić Valpovo, Mjesni odbor Valpovo, Odjel prevencije PU osječko-baranjske i Policijska postaja Belišće.

Park je namijenjen djeci i svim posjetiteljima grada Valpova, a ponajviše osobama s invaliditetom koji će koristeći se postavljenim rekreacijskim spravama koje su prilagođene invalidnim osobama jačati i razvijati njihove tjelesne sposobnosti te uz druženje s građanima razvijati i svijest korisnosti i uključenosti u društvena događanja u lokalnoj zajednici i društvu.