Grafitom protiv nediscipline u prometu

Photo PU_OB/grafit.jpg

OSIJEK  - „Grafitom protiv nediscipline u prometu“ naziv je preventivne akcije koju zajedno provode Turistička zajednica grada Osijeka, medijska kuća Glas Slavonije te Policijska uprava osječko-baranjska, Odjel za sigurnost cestovnog prometa, a u sklopu preventivnog projekta „Umjetnost, a ne šaranje“ koji se provodi u suradnji s Gradom Osijekom.

„Grafitom protiv nediscipline u prometu“ naziv je preventivne akcije koju zajedno provode Turistička zajednica grada Osijeka, medijska kuća Glas Slavonije te Policijska uprava osječko-baranjska, Odjel za sigurnost cestovnog prometa, a u sklopu preventivnog projekta „Umjetnost, a ne šaranje“ koji se provodi u suradnji s Gradom Osijekom.

Akcijom se želi ukazati na opasnosti u prometu uslijed nepridržavanja zakonskih propisa. Zadana tema je promet, odnosno radovi na temu alkohola, droge, brzine, nepropisno korištenje mobitela, nevezivanje sigurnosnim pojasom, nekorištenje zaštitne kacige i sl., ali se dopušta i autorovo viđenje navedene problematike. Rok za predaju radova je 30. lipnja 2012. godine u marketinškoj službi Glasa Slavonije. Radovi se predaju u formi crteža, na A 4 formatu nakon čega će tročlana komisija pregledati i ocijeniti radove, a Turistička zajednica Grada Osijeka novčano će nagraditi prva tri rada. Za osvojeno treće mjesto predviđena je novčana nagrada u iznosu od 500 kuna, za drugo mjesto 1.000 kuna te za prvo mjesto 1.500 kuna. Također, prvonagrađeni rad će oslikati autor na unaprijed određenoj zidnoj površini.

Napominjemo da Policijska uprava osječko-baranjska zadržava pravo da sve pristigle radove koristi u svojim daljnjim preventivnim aktivnostima.