Dan sigurnijeg interneta u Informacijskom centru policije

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/Odjel prevencije/SIGURNIINTERNET2014/naslovna.JPG

Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day – SID) obilježava se diljem svijeta svake godine, drugog utorka u veljači. Cilj je što sigurnije i odgovornije koristiti Internet (računala i mobitele), osobito među djecom i mladima u svijetu.

U vremenu od 7. do 11. veljače u Informativno-edukativno izložbenom centru Policijske uprave osječko-baranjske koji se nalazi u Avenue Mall Osijek održane su aktivnosti povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta.

Policijska uprava osječko-baranjska, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) Osijek i Trgovački centar Avenue Mall Osijek obilježili su Dan sigurnijeg interneta pod sloganom „Učinimo internet boljim zajedno!“, a u cilju upozoravanja na opasnosti koje mogu proizaći prilikom korištenja interneta, na kulturu komunikacije i ponašanja na internetu, te sigurnosne i zaštitne programe. 

Djeci, roditeljima, učiteljima, posjetiteljima Trgovačkog centra Avenue Mall Osijek mogli su sudjelovati u radionicama Web detektivi, poslušati savjetovanje  za djecu, mlade, roditelje i sve zainteresirane na temu Sigurnijeg korištenja interneta, a 11. veljače organiziran je i kviz „Sigurnije korištenje interneta“  na kojem su sudjelovali učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola s područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.  Sudjelovali su na način da se učenici prijave na internet stranicu www.boljiinternet.comnakon čega odgovaraju na 30 pitanja o pravilnom korištenju interneta. Po završetku kviza objavljeni su rezultati. Ukupno je sudjelovalo 5798 učenika, od toga 2821 iz Republike Hrvatske te 2977 učenika iz Bosne i Hercegovine. Po završetku kviza, proglašeni su pobjednici, koji će primiti prigodne nagrade (tablet, tipkovnice, miševe za računala, web – kamere i ostale nagrade).