PU osječko-baranjska oformila priručno-stručnu knjižnicu

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/PU KNJIZNICA/naslovna.jpg

Na inicijativu Policijske akademije, uz suglasnost načelnika policijske uprave gosp. Milana Baričevića i njegovog zamjenika gosp. Damira Takača, policijski službenici Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave osječko – baranjske oformili su priručno – stručnu knjižnicu.

Tijekom dva mjeseca od svih ustrojstvenih jedinica policijske uprave prikupljena je, razvrstana i popisana stručna literatura, koja je složena u prikladnom prostoru u kojemu se održava dopunsko-stručno usavršavanje policijskih službenika.

 

Knjižnica trenutno broji preko 650 prikupljenih pojedinačnih naslova stručnih časopisa i literature, od kojih pojedini naslovi broje više komada.

Prikupljeni su gotovo svi brojevi časopisa Halo 92, MUP - Mir, ugled, povjerenje, Policija i sigurnost, Izbor članaka iz stranih časopisa, Bilten o sigurnosti prometa na cestama još od 1974. godine, Obavijest vojnog ordinarijata i drugi.

Posebno izdvajamo knjigu iz 1956. godine autora Wilhelm, J.G.: „Uvod u praktičnu kriminalistiku“. Tu je još puno autora od kojih ćemo samo neke spomenuti kao na primjer Modly, Singer, Cajner-Mraović, Perić, Roso, Pavišić, Veić, Gluščić, Krapac, Gledec i dr, a knjižnica će se i dalje popunjavati poznatim naslovima i autorima policijske struke.

Nadamo se da će oformljena priručno – stručna knjižnica pomoći budućim studentima kriminalistike kao i vježbenicima, a ponajviše policijskim službenicima koji će svoje policijsko znanje nadopuniti čitajući stručnu litaraturu i na taj način podići svoju profesionalnost na još veću razinu.