Osvojili 1. mjesto na natjecanju prometnih policajaca – motociklista ekipno

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/MOTOCIKLISTIPULA/naslov.JPG

U subotu, 27. rujna, povodom obilježavanja Dana policije u Puli, na parkiralištu Karlo Rojc, na posebno priređenom poligonu, održano je natjecanje u vožnji spretnosti prometnih policajaca –  vozača motocikala. Na natjecanju su sudjelovali i policijski službenici – motociklisti PU osječko – baranjske, odnosno, Postaje prometne policije Osijek Ivan Ljubas i Slavko Lijić.

Prilikom natjecanja provjeravala se pravilna uporaba motocikla i propisne zaštitne opreme te psihofizička sposobnost policijskih službenika na motociklu. Cilj je bio proći poligon u što kraćem vremenu i uz što manje negativnih bodova, a natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, a sudjelovala su ukupno 44 policijska službenika.

Policijski službenici Ivan Ljubas i Slavko Lijić osvojili su prvo mjesto u ukupnom plasmanu u konkurenciji ekipno.

Sličnu vožnju spretnosti, uz angažman instruktora policijske vožnje Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva policije, Policijske akademije inicirala je i provela u travnju, Policijska uprava osječko – baranjska, Služba za sigurnost cestovnog prometa, na kojem su navedeni policijski službenici također ostvarili najbolje rezultate. Napominjemo da je u oba slučaja Slavko Lijić ostvario prvo prolazno, a Ivan Ljubas drugo prolazno vrijeme.