Suzbijanje prekršaja tehničke neispravnosti vozila

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/zzGLOBAL/Stop_policija.JPG

Foto: PU osječko-baranjska

Policijski službenici su 18. listopada na području ove policijske uprave izvršili nadzor nad ukupno 177 vozila te su utvrdili 63 prekršaja, od čega 27 ciljanih ili 42,85%, tj. tehničke neispravnosti vozila koja su sudjelovala u prometu na cestama.

Za istaknuti je kako se od navedenih ciljanih prekršaja čak njih 19 ili 70,37% odnosilo na tehničku neispravnost uređaja za osvjetljavanje ceste, dok je prilikom provođenja mjera pet vozila upućeno na izvanredni tehnički pregled te su sva proglašena neispravnim .

Najviše prekršaja tehničke neispravnosti vozila utvrđeno je i to 12 na području Đakovo, 8 prekršaja na području Osijek i 4 prekršaja na području Belog Manastira.

Ukupna učinkovitost (broj ciljanih prekršaja u odnosu na broj kontroliranih vozila) u provođenju mjera iznosi 15,25%, što predstavlja jednu šestinu neispravnih vozila u cestovnom prometu, a što ukazuje da je stanje tehničke ispravnosti vozila neznatno poboljšano u odnosu na prošlu godinu (akcija krajem prošle godine imala je učinkovitost od 24,6%).