Održana izvanredna konferencija za medije u PU osječko-baranjskoj

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/PGP DALJ/Press_23072015.JPG

Foto: PU osječko-baranjska 

Danas, 23. srpnja u 12 sati u prostorijama PU Osječko-baranjske održana je izvanredna konferencija za medije, a vezano za više provedenih pretraga domova i drugih prostorija temeljem naloga suda na području nekoliko policijskih postaja unazad nekoliko dana koji su rezultirale s pronalaskom veće količine oružja, eksploziva, droge tipa marihuana i duhana.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 60-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i krađa. Naime, temeljem naloga suda 22. srpnja, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija na području Dalja koje koristi 60-godišnjak te je pronađeno i oduzeto: 222 stabljike tipa droge marihuana, digitalna vaga, svjetiljke, električni sklopovi, ventilatori, šest ručnih bombi, dva raketna bacača, automatska puška, veća količina streljiva, pištolj, revolver, nekoliko kilograma sitno rezanog duhana te novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna. Također je utvrđeno da počinitelj nepovlasno trošio električnu energiju na način da je zaobišao mjerno tarifno brojilo za očitanje električne energije. 60-godišnjak je uhićen i tijekom dana biti će predan pritvorskom nadzorniku.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 33-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Jučer, 22. srpnja, nalogom suda izvršena je pretraga doma i drugih prostorija na području Čepina koje koriste 33-godišnjak te je pronađena električna žarulja sa sjenilom, električna prigušnica, ventilatori, alu-folije različitih dimenzija, mjerač vlažnosti zemlje, dvije stabljike tipa droge marihuana, PVC drobilica i droga marihuana težine oko 3 grama. Počinitelj je uhićen i podnosimo kaznenu prijavu.