Provedena operativna akcija „KONDOR“

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/OA KONDOR/KONDOR-NASL.JPG

U Policijskoj upravi osječko-baranjskoj je 9. srpnja održana tiskovna konferencija povodom završetka operativne akcije „KONDOR“ na kojoj su sudjelovali načelnik PU Željko Prša, načelnik Odjela organiziranog kriminaliteta ove PU Josip Ribičić i policijski službenik Odjela kriminaliteta droga, PNUSKOK-a Berislav Lankaš.

Policijski službenici PU osječko-baranjske, Odjela organiziranog kriminaliteta u suradnji sa policijskim službenicima Ravnateljstva policije, Odjela kriminaliteta droga a u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, proveli su OA „KONDOR“  u trajanju od  19. travnja do 8. srpnja 2012.godine, kojom prilikom su provodili posebne dokazne radnje iz čl. 332. ZKP-a. U navedenom periodu izvršene su 3 zaplijene droge tipa kokain u ukupnoj količini 1094,61 gram, kao i novčani iznos od 55.250 eura. Navedena količina droge na ilegalnom tržištu može dostići cijenu višu od 700.000 kuna.

U okviru završne akcije, 8. srpnja, uz sudjelovanje Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice uhićene su četiri osobe, te su iste prijavljene zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje KD-a Zlouporaba opojne droge iz čl. 173. KZ-a od čega je jedan državljanin Republike Srbije starosti 33 godine, 2 državljana Republike Hrvatske starosti 55 godina i 22 godine te državljanka Republike Hrvatske starosti 49 godina. Navedene osobe su 9. srpnja uz kaznenu prijavu privedene pritvorskom nadzorniku na daljnji postupak.

Policijski službenici su tijekom 2012. godine u okviru druge operativne akcije ukupno je zaplijenili 838,8 grama droge tipa kokain i 448,5 grama droge tipa heroin, a za što je prijavljeno ukupno devet osoba zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje KD-a Zlouporaba opojnih droga iz čl. 173. KZ-a od čega jedan državljanin Republike Srbije i osam hrvatskih državljana. Akciju su proveli policijski službenici ove PU u suradnji i koordinaciji sa policijskim službenicima Odjela kriminaliteta droga, PNUSKOK-a, Uprave kriminalističke policije, Ravnateljstva policije, dok su same zaplijene izvršene na području PU zagrebačke i PU krapinsko-zagorske.