Svečano odlikovani djelatnici PU osječko-baranjske

Photo PU_OB/2016/Spomenica2016/Spomenice_pohvale16_naslovna.JPG

Foto: PU osječko-baranjska

U Policijskoj upravi osječko-baranjskoj, danas, 28. prosinca, načelnik Milan Baričević, svečano je uručio odlikovanja Spomenice domovinske zahvalnosti, zahvalnicu i pohvalnice.

Na temelju članka 98. Ustava Republike Hrvatske, a na prijedlog Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske, Predsjednica Republike Hrvatske je 26. rujna 2016. godine donijela Odluku o dodijeli odlikovanja Spomenica domovinske zahvalnosti za šest policijskih službenika ove policijske uprave. Odlikovanje se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu.

Nadalje, zbog obavljanja građanske zakonite radnje, kada je zadržao osobu koja je počinila kazneno djelo teške krađe i predao ga policijskim službenicima, čime je uvelike doprinio razrješavanju kaznenog djela i možebitno spriječio seriju kaznenih djela, načelnik policijske uprave dodijelio je zahvalnicu Borni Bebeku.

Također, načelnik Policijske uprave je također prigodno dodijelio i 18 pohvalnica policijskim službenicima i djelatnicima.