Damir Šnalcer policijski službenik PU osječko-baranjske, policajac - godine

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/RAZNO/Policajac godine 2014/DAMIRnaslovna.JPG

 Foto: PU primorsko-goranska

Svečanom dodjelom nagrada najboljima u turističkoj djelatnosti sinoć su završeni Dani hrvatskog turizma 2014. Završna svečanost održana je u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji, a prisustvovali su joj predstavnici Vlade Republike Hrvatske na čelu s premijerom Zoranom Milanovićem, direktor Hrvatske turističke zajednice, Ratomir Ivčić,  predstavnici brojnih djelatnosti u turizmu, lokalne  uprave i samouprave, uzvanici te dobitnici nagrada u sklopu akcija Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

Na početku svečanosti prisutnima se obratio ministar turizma, Darko Lorencin rekavši da su za uspjeh i postignute rezultate najzaslužniji svi koji su uključeni u turizam, a ključ uspjeha je uvijek u čovjeku.  

Ovom prigodom, ministar Lorencin je u sklopu projekta Hrvatske turističke zajednice, „Volim Hrvatsku“ i Nacionalnog programa „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu“, uručio nagrade najboljim djelatnicima u dvadeset i četiri kategorije. U kategoriji Djelatnik godine - policajac najboljim je proglašen Damir Šnalcer, policijski službenik za graničnu kontrolu u Policijskoj postaji Donji Miholjac, Policijska uprava osječko-baranjska.

Nagrađeni policijski službenik Damir Šnalcer ovog je ljeta bio na u ispomoći u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Obavljajući 12. srpnja službu u Zračnoj luci Split oko 18,45 sati priskočio je u pomoć muškarcu koji je zatečen u besvjesnom stanju u toaletu zračne luke. Odmah mu je započeo pružati prvu pomoć te nastavio sve do dolaska aerodromske hitne pomoći. Naknadno je utvrđeno da se radilo o državljaninu Norveške, rođenom 1951. godine koji boluje od dijabetesa. Zahvaljujući  pribranosti i požrtvovnosti Damira Šnalcera izbjegnute su tragične posljedice, a ovaj nemili događaj imao je povoljan ishod za turista iz Norveške.

Imajući u vidu ovaj hvale vrijedan i humani čin policijskog službenika Damira Šnalcera može se reći da je na najbolji način obavio svoj policijski posao, sačuvao ljudski život i pružio pomoć unesrećenom. Ovim je pridonio podizanju ugleda hrvatskog turizma te povjerenju građana i turista u policiju za što mu je i uručena nagradu za Djelatnika godine na ponos njegovim najbližima i svim njegovim kolegicama i kolegama.