Dan sigurnijeg interneta 2015. u Informativnom centru policije

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/Odjel prevencije/Dan sigurnijeg interneta/DSI2015_plakat.png

Foto: PU osječko-batranjska

Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day – SID) obilježava se diljem svijeta svake godine, drugog utorka u veljači. Ove godine Policijska uprava osječko-baranjska je povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta u vremenu od 7. do 11. veljače organizirala brojne aktivnosti u suradnji sa odgojno-obrazovnim institucijama i organizacijama civilnog društva s ciljem što sigurnijeg i odgovornijeg korištenja Interneta (računala i mobitela), osobito među djecom i mladima u svijetu.

Dana 10. veljače 2015. godine u Informativno-edukativnom centru policije koji se nalazi u Trgovačkom centru Avenue Mall u Osijeku djelatnici Centra za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) iz Osijeka su u suradnji sa policijskim službenicima održali predavanje učenicima petih razreda osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Čepina s ciljem upozoravanja na opasnosti koje mogu proizaći prilikom korištenja interneta.

Učenici su također sudjelovali i u kvizu pod nazivom „Sigurnije korištenje interneta“ koji je za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola s područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine i ove godine organizirao Centar za nestalu i zlostavljanu djecu (www.boljiinternet.com). Po završetku kviza, bit će proglašeni pobjednici, koji će za svoje znanje i uspjeh primiti prigodne nagrade (tablet, tipkovnice, miševe za računala, web – kamere i ostale nagrade).

Nadalje, u holu Srednje škole Izidora Kršnjavoga u Našicama postavljena je izložba učeničkih plakata na temu prevencije zlostavljanja putem interneta u suradnji Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Osijek i Odjela Prevencije. Također, Odjel prevencije održao je dva predavanja za učenike prvih razreda navedene srednje škole na temu djeca i mladi u riziku društvene mreže u kojoj je sudjelovalo oko 325 učenika.