Odigrana nogometna utakmica između NK Osijek i HNK Hajduk

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/zzGLOBAL/Bengalke17_03.JPG

Na stadionu Gradski vrt u Osijeku, 5. ožujka s početkom u 15 sati, odigrana je nogometna utakmica 23. kola I. Hrvatske nogometne lige između NK Osijek i HNK Hajduk.

Tijekom, za vrijeme i nakon utakmice policijski su službenici, temeljem Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, izdali sedam prekršajnih nalogaprema članku 4. st. 1. t. 3. (alkohol), uhitili su jednu osobu te izdali optužni zbog recidiva -alkohol. Policijski službenici evidentirali su i dva prekršaja nepoštivanja zaštitne mjere zabrane prisustvovanja sportskom natjecanju iz čl. 32.a.

Također, policijski su službenici, temeljem Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, izdali jedan prekršajni nalog (pronađena marihuana).

Prije utakmice, pregledom stadiona pronađena su 64 razna pirotehnička sredstva (baklje).

Tijekom utakmice nepoznata je osoba pokušala na istočnu tribinu unijeti ruksak koji je odbacio nakon što je primijetio policiju. Pregledom ruksaka policijski službenici pronašli su 32 pirotehnička sredstva (baklje).

Na istočnoj tribini prepoznata su dva nepoznata počinitelja s prethodne utakmice (Osijek-Rijeka), kojima su policijski službenici, na kraju utakmice, utvrdili identitet te će protiv njih podnijeti odgovarajuće prijave.