Konferencija za medije povodom pilot projekta novog ustroja i organizacije rada u policijskim postajama III. kategorije

Photo PU_OB/PRESS2712014/naslov.jpg

U prostorijama PU osječko – baranjske 27. siječnja s početkom u 11 sati započela je konferencija za medije povodom pilot projekta novog ustroja i organizacije rada u policijskim postajama III. kategorije. Na konferenciji, uz načelnika policijske uprave, Milana Baričevića, sudjelovali su i načelnici triju policijskih postaja PU osječko – baranjske u kojima će se pilot projekt i provesti, odnosno, načelnik PP Čepin Zlatko Pakšec, načelnik PP Donji Miholjac Mario Pavin te načelnik PP Valpovo Zlatko Štulac te glasnogovornik Darijo Premec.

Ciljevi pilot projekta, koji s radom započinje 1. veljače, su povećanje operativne pokrivenosti područja policijske postaje,  omogućiti veću fleksibilnost u organizaciji policijskih poslova prema zahtjevima svake konkretne sredine, smanjiti administrativno opterećivanje, a povećati operativno angažiranje policijskih službenika te rad policijskih postaja učiniti efikasnijima i isplativijima uz smanjenja troškova koji nastaju funkcioniranjem policijske postaje.

Načelnik Baričević istaknuo je da se prilikom primjene pilot projekta određene stvari neće mijenjati, odnosno, policijska postaja i dalje je otvorena za rad sa strankama u jutarnjoj smjeni te da se upravni poslovi obavljaju kao i do sada, međutim, policijska usluga na terenu (po pozivu građana) pružat će se brže i efikasnije, a hitne i neodgodive policijske usluge građanin će dobivati u bilo koje vrijeme i to preko voditelja grupe za operativne poslove u policijskoj postaji, čije radno vrijeme je stalno.

Provođenjem pilot projekta očekuje se kvalitetnija policijska usluga građanima, a samim time i zadovoljstvo građana policijskom uslugom, kao i zadovoljstvo policijskih službenika svojom ulogom i doprinosom te manji materijalni troškovi poslovanja.