Prijateljska međunarodna nogometna utakmica u Osijeku

Photo PU_OB/odsjek prevencije/Budi navijac/Budi navijač.jpg

OSIJEK - S početkom u 18 sati, danas, 23. ožujka, na stadionu „Gradski vrt“ u Osijeku, odigrat će se prijateljska međunarodna nogometna utakmica između reprezentacija Hrvatske i Izraela

Danas, 23. ožujka, s početkom u 18 sati, na stadionu „Gradski vrt“ u Osijeku, odigrat će se prijateljska međunarodna nogometna utakmica između reprezentacija Hrvatske i Izraela.

Obzirom da se stadion „Gradski vrt“ nalazi u neposrednoj blizini dviju najfrekventnijih prometnica – državne ceste broj dva (južna obilaznica) i Ulice kneza Trpimira, očekuje se i pojačan promet vozila i pješaka na prilaznim cestama i ulicama.

Imajući u vidu natjecateljski značaj ove utakmice, kao i dolazak navijača, mogući su različiti oblici protupravnog ponašanja navijača. U cilju sprječavanja mogućih protupravnih ponašanja i nereda vezanih za ovu utakmicu, policijski će službenici na širem području Grada Osijeka, te u užoj i široj zoni stadiona „Gradski vrt“, poduzimati operativno-preventivne i represivne mjere iz nadležnosti rada policije.

Također, od 10 sati, za sav promet bit će zatvorena Ulica Woodrowa Wilsona (osim za stanare, vozila hitne pomoći i službenih vozila te članova reprezentacija). Parkiranje ispred zapadne tribine i na parkiralištu Sportske dvorane „Gradski vrt“ dozvolit će se samo vozilima s akreditacijom. U slučaju nepropisno parkiranih vozila na kolniku i drugim prometnicama u zoni stadiona, kao i nepropisnog parkiranja na zelenim površinama, angažirana je služba za premještanje vozila.

Prije i po završetku utakmice policijski će službenici upravljati prometom.

Ministarstvo unutarnjih poslova poziva sve navijače da ovu utakmicu poprate na primjeren način u sportskom duhu.