Glavni ravnatelj policije posjetio Policijsku upravu osječko-baranjsku

Photo PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/GLRAVNOS/naslov.JPG

 

Glavni ravnatelj policije Marko Srdarević posjetio je jučer, 16. veljače, Policijsku upravu osječko-baranjsku te održao radne sastanke s rukovoditeljima policijske uprave i načelnicima policijskih postaja te potom sa šesnaestero najistaknutijih i najuspješnijih policijskih službenika. Po dolasku u policijsku upravu, glavni ravnatelj policije odao je počast poginulim policijskim službenicima u Domovinskom ratu i zapalio svijeću ispred spomen obilježja ispred policijske uprave. 

Na prvom sastanku je rukovoditelje policijske uprave i načelnike policijskih postaja upoznao s prioritetima, planiranim projektima i glavnim smjernicama u daljnjem radu. U narednom razdoblju jedan od glavnih operativnih ciljeva policije je suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta na svim razinama, a prioritet je podići kvalitetu rada i tehničku opremljenost policije. Rukovoditelji su glavnom ravnatelju policije iznijeli probleme s kojima se susreću u radu, kao i svoje prijedloge kojima bi u budućnosti mogli poboljšati rad.

Nakon sastanka s rukovoditeljima, glavni ravnatelj policije susreo se s policijskim službenicima policijske uprave koji su se istaknuli svojim profesionalnim i odgovornim radom. Sastanku su bili nazočni Marko Duvnjak iz I policijske postaje Osijek, Mario Pešo iz II policijske postaje Osijek, Srđan Barić iz Policijske postaje Beli Manastir, Zoran Ljubić iz Policijske postaje Đakovo, Slaven Kolarić iz Postaje granične policije Beli Manastir, Ivan Vrebac iz Postaje prometne policije Osijek, Mirko Purgar iz Policijske postaje Donji Miholjac,  Petar Iličić iz Policijske postaje Belišće, Darko Ćorković iz Odjela prevencije, Igor Petrović iz Službe organiziranog kriminaliteta, Tamara Buljan iz Službe gospodarskog kriminaliteta, Sanja Papac iz Službe općeg kriminaliteta, Stevan Fadi iz Protueksplozijskog odjela, Josip Knjeginić iz Službe za sigurnost cestovnog prometa, Josip Bardy iz Interventne jedinice policije i Darko Malčić iz Službe za nezakonite migracije. Glavni ravnatelj policije pohvalio je njihove rezultate rada te naglasio kako smatra da se takav rad mora adekvatno nagraditi. Primjer su drugim kolegama i svojim radom potiču ostale na veću angažiranost i na zadovoljstvo građana radom policije. Policijski službenici zahvalili su glavnom ravnatelju policije na mogućnost iznošenja problema kojima se susreću u izvršavanju svakodnevnih policijskih zadaća. Na kraju, glavni ravnatelj policije im je zaželio uspjeh u privatnom i profesionalnom životu i zahvalio na njihovom angažmanu i iznošenju prijedloga rješavanje problema u radu.