Akcija "Manje oružja - manje tragedija" u Brestovcu

Photo PU_PS/2014/naslovna.jpg

Foto: PU požeško-slavonska

U nedjelju, 11. svibnja tijekom poslijepodneva u mjestu Brestovac ispred Osnovne škole policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Tihomir Jirasek i Marta Kovačić ispred Hrvatskog centra za razminiranje zainteresiranim građanima predstavili su akciju "Manje oružja - manje tragedija". Akciju su predstavili i savjete podijelili malim (djeci) i velikim (odraslima) posjetiteljima tijekom smotre folklora na kojoj se okupilo oko petstotinjak građana.

Na području Policijske uprave požeško slavonske tijekom prva četiri mjeseca 2014. godine građani su dragovoljno predali policiji 9 komada automatskog oružja, 29 ručnih bombi, 6 mina i 29 drugih rasprskavajućih predmeta (kategorija „A“ prema Zakonu o oružju). Također je predano 8 komada repetirajućeg i poluautomatskog dugog oružja te pet pištolja i revolvera (kategorija „B“ prema Zakonu o oružju). Građeni su savjesno predali i 4199 komada streljiva.

VRATITE NEPRIJAVLJENO ORUŽJE I MINSKO-EKSPLOZIVNA SREDSTVA I UČINITE SVOJ DOM SIGURNIJIM!

 

Pozivamo građane da se odazovu akciji „Manje oružja – manje tragedija“ te ukoliko imaju automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje da ga dobrovoljno predaju i tako svoj dom učine sigurnijim.

 Postupak predaje:

  • nazovite policiju na broj 192
  • nakon zaprimanja dojave policijski službenici će u civilnoj odjeći i sa službenim   vozilom bez  policijskih oznaka doći na vašu adresu
  • policijski službenici preuzet će sredstvo i odvesti ga na sigurno mjesto do uništenja
  • sve potrebne informacije o dobrovoljnoj predaji i legalizaciji oružja možete dobiti putem besplatnog telefona 0800 8892 i na telefon 192.

 

NE ZABORAVITE:

  • Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još uvijek traje
  • Dobrovoljnom predajom oružja ili drugog sredstva oslobođeni ste mogućih sankcija

 

BEZ NEPRIJAVLJENOG ORUŽJA I MINSKO-EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA VAŠ DOM JE SIGURNIJI!